USA:n presidenttiehdokkaat

Republikaaneista Mitt Romneyn, John McCainin ja heikosti menestyneen Rudy Giulianin mielipiteitä on arvioitu siedettävän liberaaleiksi.

Republikaanien ehdokkuutta tavoitteleva Ron Paul omaa joitain libertaristisia mielipiteitä, mutta hänen rasistiset ja siirtolaisvastaiset mielipiteensä erottavat hänet libertaristeista, joskaan ei aivan Mike Huckabeen tasalle. Paul on linkitetty muiden libertaristien kanssa riitautuneisiin ja populistisen paleolibertaarin koulukunnan 80-luvun lopulla perustaneisiin Murray Rothbardiin ja etenkin Paulin rasistisia tekstejä ilmeisesti kirjoittaneeseen Llewellyn Rockwell, Jr:ään, joka on perustanut Mises Instituutin. Instituutin katsotaan halventavan kuuluisan itävaltalaisen taloustieteilijän ja liberaalin Ludwig von Misesin nimeä. Von Misesin kirjat Liberalismi ja etenkin Sosialismi käänsivät Friedrich von Hayekin sosialistista liberaaliksi.

Johan Norbergin mukaan vain McCain ja Barack Obama ovat pääehdokkaista jotenkuten ei-teennäisiä. Norbergin blogin monesta esimerkistä eräs on se, miten McCain sanoi Floridan esivaalien alla Floridassa, että hän ei tue ehdotettua katastrofirahastoa myrskytuhoille. Lausuma oli poliittinen itsemurha – ja McCain silti voitti.

Moraalikadon vuoksi tuollainen rahasto lisäisi myrskytuhoja tarpeettomasti kannustamalla riskeihin toisin kuin yksityiset tuhovakuutukset.

Toisaalta Obama yhtä sosialistinen kuin Hillary Clinton, joka näyttää olevan kaukana huomattavasti Bushia liberaalimmasta miehestään. Tietysti demokraattiehdokkaat usein lieventävät kantojaan tultuaan nimitetyiksi ehdokkaiksi. Euroopan vasemmisto ei innostu Obamasta, Alvaro Vargas Llosan mukaan siksi, että jo Obaman tähänastinen menestys todistaa USA:n suvaitsevaisemmaksi paikaksi kuin Euroopan, jossa mustilla on huonommat mahdollisuudet, olot ja elintaso kuin USA:ssa.

Obama ja Clinton mustamaalasivat toisiaan hyvin likaisesti 22.1.08 käydyssä CNN:n väittelyssä.

McCain 49 – Clinton 44 olisi vaalien lopputulos 6.1.08 julkaistun kyselyn mukaan.

VS: Ron Paul – presidenttiehdokaskilvan rasisti ja homofobi?

11 kommenttia artikkeliin ”USA:n presidenttiehdokkaat

  • Eihän tuo ole ristiriidassa sen kanssa, että McCain olisi ei-teennäinen. Minusta McCainissä on paljon hyvääkin. Ketään erityisen hyvää ehdokasta ei ole, mutta McCain tuskin on vähiten huono, vaikka joissain suhteissa valitettavasti vahvan valtion kannattaja onkin. Muissakin on huonoja puolia. Huckabee on ainakin huonompi, ehkä myös demokraatit ja Paul.

   Tykkää

 1. Voisin lyödä vetoa että McCain on seuraavan USA:n presidentin nimi.Jo sillä perusteella että kannattaa Irakin sotaa eli aseteollisuuden rahahanat ovat tarvittaessa takana.Toisaalta olisi kyllä hienoa nähdä myöskin Obama presidenttinä,tulee Kennedy mieleen.Clinton olisi samaan aikaan mielenkiintoinen ja valitettava.Mielenkiintoinen siksi että olisi USA:n ensimmäinen naispuolinen presidentti ja valitettava siksi että Clintonin valinnan jälkeen Yhdysvaltoja olisi johtanut vuodesta 1989 ainakin vuoteen 2013 ainoastaan kahden suvun edustajat.

  No,USA:n presidentinvaaleilla on Suomessa ainoastaan viihdearvo.Vähän kuin seuraisi televisiosta saippuaoopperaa.

  Tykkää

  • Uskoisin kyllä, että USA:n presidentinvaaleilla on Suomessa suurempikin arvo, kuin viihteen kannalta ajateltuna – vaikuttaahan tuon suuren valtion talous myös Euroopassa, näin esimerkiksi.

   Oikeassa olet siinä, etteivät vaalit sinänsä toimi täällä kuin viihteen osassa, mutta lopputulos lienee sitäkin tärkeämpi.

   Tykkää

 2. Mistäköhän verkon syövereistä on kaivettu tiedot joiden mukaan Ron Paul on rasistinen. Ron Paul on takuulla liberaalein ehdokas. Ollut liberaalien ehdokkaanakin jo 80-luvulla. Myöskin Mises instituutin mustamaalaaminen on aika mielenkiintoista. Sehän keskittyy pääosin talouteen, ei ole rasistinen eikä todellakaan halvenna Ludwig von Misesiä, jonka perintöä se paljolti vaalii.

  Huh huh.

  Tykkää

 3. Tämä toimituksen kanta USA:n presidentinvaaleihin ei kyllä eroa ylen linjasta. Näköjään ei viitsitä ottaa asioista mitään selvää. Tsekatkaa miehen siis Ron Paulin muutama video edes niin ehkä teillä on sen jälkeen pikkuisen hajua mitä mies on. Hän on nimenomaan tästä porukasta kaikista liberaalein ja ehdottomasti parhain ehdokas. Ette kyllä minun mielestäni voi itseänne kutsua liberaaleiksi jos kannatatte noita sosialistiehdokkaita, ettekä Ron Paulia. Tämä toimituksen kanta muuten edustaa mielestäni hyvin sitä suuntausta mikä suomen liberaaleilla on ollut jo pitkään ( ovat pahasti metsässä ) Tämä Toimituksen kanta ei olisi ollut yllätys jonkun muun median sivulla. Vapaasana.net:issä se saa kyllä minut hieman ihmettelemään.

  Tykkää

  • Jatkan vielä hieman. Ron Paul on ainoa ehdokas joka on saanut oikeasti ruohonjuuritasolla vipinää jenkeissä ihmisiin. Hän on lahjoitusten saannissa rikkonut ennätyksiä. Hänellä on ympäri maailmaa tukiryhmiä. meetup.com:sa jonka kautta ihmiset voivat organisoida kampanjatapaamisiaan Ron Paulilla on yli 110 000 kannattajaa yli 1600 eri ryhmässä ympäri maailmaa. Yksi ryhmistä on helsingissäkin! Esimerkiksi Obamalla on vähän päälle 8000 kannattajaa 95 eri ryhmässä. Eli siis yli satatuhatta ihmistä ! Nämä ihmiset ovat vielä siis aktiivisia, haluavat tehdä kampanjaa Ron Paulin puolesta, lahjoittaa rahaa ja hankkia hänelle ääniä. Mitäkö mies on tehnyt tämän eteen ? Puhunut vapaudesta, puhunut sodanvastaisesti, vaatinut kokoajan, että valtion pitäisi sekautua vähemmän ihmisten elämiin, verotusta pitäisi keventää, puhunut ihmisten vastuusta omasta itsestään. Haluaa pois USA:n kaikista kansainvälisistä järjestöistä ja kauppa. yms sopimuksista koska ne rajoittavat liikaa vapauksia. Haluaa lakkauttaa tuloveron, haluaa lakkautta IRS:n, haluaa vähentää omien kansalaisten valvontaa (myös internetin)

   Te ohitatte tämän miehen puheet leimaamalla hänet rasistiksi joka ei ole ”liberaali”. hävetkää! Onko oikeasti koko vapaasana.net tämän kirjoituksen takana?

   Tykkää

   • Luin artikkelin linkin ”rasistiset mielipiteet”
    http://www.johannorberg.net/?page=displayblog&month=1&year=2008#2530

    Ei kuulosta hyvältä. Lisäksi Paulin mainokset ovat olleet siirtolaisvastaisia ja jopa rasistisia. Toisaalta olen kuullut, että ne eivät olisi hänen vaan hänen tukijoittensa tekemiä.

    Muilta osin Paulin mielipiteet ovat enimmäkseen liberaalimpia kuin muilla ehdokkailla. Sääli.

    Jos Paul irtisanoutuisi noista rasisteista ja heidän sanomastaan, se muuttaisi tilanteen.

    Moni täälläkin tuntuu kuvittelevan, että jos jollakulla on kivoja mielipiteitä, niin hän olisi muutenkin hyvä tyyppi. Paul on todiste siitä, että näin ei ole. Ei pidä idolisoida ihmisiä, vaikka kuinka saisi heistä hyvän kuvan.

    Tykkää

   • Ron Paulilla ei ole MITÄÄN tekemistä rasismin kanssa. Kaikki siihen viittaava blogeista yms kaivettu materiaali perustuu joihinkin ikivanhoihin väärinkäytöksiin Ron Paulin nimissä, jotka on nyt vaalien alla tietysti kaivettu kilpailijoiden toimesta esiin.

    Ainoa edes vähän ”rasistiseen” vivahtava juttu on se, että Ron Paul on kannatta puhunut tiukemman rajakontrollin puolesta niin ettei esim. Meksikosta tulisi väkeä (ainakaan laittomasti). Ehkä se sitten jonkun mielestä on rasismia. Olisi hieman hassua jos ammatiltaan synnytyslääkäri (on myös tehnyt tätä työtä politiikkauran välillä) ja aborttiakin vastustava liberaali henkilö olisi samalla rasisti. Veikkaanpa että kaveri on aika monta mustaakin maailmaan saattanut.

    Yhden blogin perusteellako tänne jutut laaditaan?

    En itse ole mikään USA-asiantuntija, mutta olen nyt nimenomaan Ron Paulin takia seurannut vaaleja tarkemmin, koska Ron Paul on jo pitkään ollut seurannassa. Hän on ainoita rehellisiä poliitikoita ja luultavasti ainoa joka enää kongressissa tajuaa jotain USAn keskuspankin (FED) rahapolitiikan virheistä.

    Tykkää

   • Onko Ron Paul irtisanoutunut noista hänen nimissään esitetyistä mielipiteistä ja hänen nimissään esitetyistä vaalimainoksista?
    Jos on, voisitko esittää linkkejä asiaan?
    Olisihan se hienoa, jos ehdokkaiden joukosta löytyisi edes yksi kunnon liberaali.
    Sinun kannattaa myös lähettää tietosi tuohon blogiin.

    Tykkää

   • Ron kieltää olevansa rasisti ja kieltää kirjoittaneensa kyseisiä rasistisia artikkeleita:

    Ronin kanta rasismiin:
    http://www.ronpaul2008.com/issues/racism/

    Ron on 99% libertaari, vaikka jotkut CATOa lähellä olevat mustamaalaajat muuta väittävät. LewRockwell ja CATO ovat olleet tukkanuottasilla jo jonkun aikaa. CATOn kannattajat heittävät lokaa myös Ronin päälle, koska tämä sattuu olemaan yhteydessä Lew Rockwelliin. Vihanpidon syynä on muutama marginaalinen oppiriita, joista pedantit puritaanit ovat kehittäneet myrskyn vesilasiin. Järjetöntä toimintaa, joka tekee suurta vahinkoa libertarismille. Johan Nordberg näyttää liittyneen CATOlaisten leiriin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s