Tulkoon valkeus!

Ekoihmisten Earth Hour -tempauksen tarkoituksena on saada ihmiset vähentämään sähkönkulutustaan yhden tunnin ajaksi. Päinvastoin kuin luulisi, ”pimeän tunnin” pohjimmaisena tarkoituksena ei ole saada ihmisiä arvostamaan sähköä ja vaurautta, vaan ruoskia länsimaisia ihmisiä siitä, että he ovat julmenneet valjastaa luonnonvoimat käyttöönsä.

Oikeasti edistykselliset eivät tietenkään moiseen tempaukseen osallistu, vaan viettävät hetken (tänään kello 20:30-21:30) juhlistamalla sähkön osuutta ihmiskunnan hyvinvoinnin ja kehityksen takeena. Meillä liberaalidemokratiassa elävillä sentään on vapaus ja tilaisuus osallistua tällaisiin tempauksiin, muissa maissa kun pimennykset ovat arkipäivää ja niiden sattuessa tuskin kenelläkään on juhlafiilistä.

Nauttikaa vapaudestanne kuluttaa sähköä niin paljon kuin kukkaronne kestää, ties vaikka tulevaisuudessa taloyhtiönne joutuisi osallistumaan Earth Day -tyylisiin tempauksiin vastoin tahtoaan. Medievalistit haikailkoon menneitä hyviä aikoja kynttilänvalon lomassa. Sähköntuotantoa tukemalla tuet myös markkinaprosesseja, jotka vievät energiateknologiaa eteenpäin.

Muuta:
Competitive Enterprise Institute: Valot päälle myös ensi lauantaina

4 kommenttia artikkeliin ”Tulkoon valkeus!

 1. Toisaalta Sandt ja CEI ovat oikeassa: teknologia ja kehitys ovat liittolaisia, ja signalointi luddiittien suuntaan haittaa ympäristöä ja ihmiskuntaa.

  Vainuan Earth Hourissa Sandtin kuvaaman ideologian: ”hävetkää luonnonvoimien valjastamista”, ja sikäli CEI:n celebration of ”Human Achievement Hour” on mielestäni eettisesti perustellumpaa.

  Toisaalta valojen sammuttaminen esitetään Earth Hourin sivuilla ainoastaan iloisena, myönteisenä mielenosoituksena, signalointina päättäjille, että me kaikki olemme tätä mieltä – että ilmastonmuutosta vastaan on toimittava voimakkaammin.

  Hyväksyn myös sen, että Earth Hour ei liittänyt Human Achievement -suihkutusta mukaan. Yhdenasianliikkeet ovat sallittuja, usein suotaviakin. Jos homoseksuaalisuuden dekriminalisointia saisivat kampanjoida vain järkevät liberaalit, eivät tyhmät tai konservatiivit, enemmistöä ei olisi ikinä saavutettu.

  Ellei haluta kritisoida ilmastonmuutoksen voimakkaamman vastustamisen kampanjointia sinänsä, mihin Sandt ja CEI eivät ottaneet kantaa, voidaan korkeintaan kritisoida keinoa.

  Keinot

  Olisiko pitänyt laittaa kaikkialla valot päälle?
  Siitä olisi takuulla tullut liikaa lunta tupaan ja vaatimuksia sähkön säästämisestä.

  Mikä olisi ollut oikeampi tapa?

  Joka tapauksessa CEI:n Human Achievement Hour -juhlinta on hyvä ajatus. Miten ja milloin sen tekisimme yhdenasianliikkeenä, erillään Earth Hourista, niin että osa senkin kannattajista voisi liittyä mukaan?

  Tykkää

  • ”Toisaalta valojen sammuttaminen esitetään Earth Hourin sivuilla ainoastaan iloisena, myönteisenä mielenosoituksena, signalointina päättäjille, että me kaikki olemme tätä mieltä – että ilmastonmuutosta vastaan on toimittava voimakkaammin.”

   Tässä tietenkin pitää ottaa huomioon, että tämä sama porukka vastustaa ydinvoimaa, joka olisi suhteellisen halpa, hiilitön tapa tuottaa sähköä.

   Ja miten voimakkaasti meidän ylipäätään pitäisi ilmastonmuutosta vastaan taistella? Jos esimerkiksi ekoihmiset ehdottaisivat, että pidettäisiin sähköjä päällä vain 12 tuntia vuorokaudessa, niin kyllä se ilmastonmuutos alkaisi kuulostaa houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s