Tauno Tiusanen: maailman johtava idäntutkija sai vasemmistolta tappouhkauksia

”Intellektuellit”:  ”Et elä kauan”, ”Jos vielä näyttäydyt yliopistolla, emme takaa turvallisuuttasi”. ”Lapsellasi ei kohta ole isää”, ”tulos varmistetaan konepistooleilla.” Neuvostoliitto pyysi häneltä neuvoja, koska hän tunsi maan paremmin kuin he itse. Tiusanen pakeni Suomesta maailman johtavan idäntutkimusyliopiston johtoon ja johti alan parasta tiedelehteäkin. Hän ennusti Neuvostoliiton romahduksen. Aleksanteri-instituutti väitetysti perustettiin häntä vastaan, suomettumisen puolesta.  Kreml tukee yhä Suomessakin populismia, natsismia ja anarkismia, hän varoitti vuosi sitten.

Neuvostoliitto ja muut kommunistimaat pyysivät Tiusaselta neuvoja

Itä-Euroopan viranomaiset antoivat professori Tiusaselle ”valtavasti salattua tietoa maistaan, ja he suorastaa tähdensivät, että viralliset tilastot ovat väärennettyjä. Ja näinhän itsekin, miten asiat olivat: köyhyyttä ja ankeutta, ruokajonoja ja puutetta. – – säälimätön diktatuuri, joka kuritti, vangitsi ja huumasi toisinajattelijoita sekä alisti kansojaan ennennäkemättömällä tavalla. Nykyään moni takinkääntäjä väittää, ettei itäjärjestelmän totuutta muka tiedetty. Se on valetta. Jokainen, joka halusi, tiesi”, Tiusanen kertoi haastattelussa.

1990 minut kutsuttiin neuvostoliittolaiseen asiantuntijaryhmään pelastamaan Neuvostoliitto niin kutsutun Shatalinin 500 päivän ohjelman pohjalta. Samaan aikaan taistolaiset halusivat tappaa minut – – Uhattiin, ettei lapsellani kohta ole isää. Tietoisena Suomen väkivaltatilastoista ja stalinistien käytöksestä päätin lähteä Skotlantiin.

Ennusti Neuvostoliiton romahduksen – vasemmisto”älyköt” halusivat tappaa

Professori Tauno Tiusanen joutui pakenemaan Suomesta Skotlantiin, koska vuonna 1985 hänen laskelmansa ennustivat Neuvostoliiton luhistumisen ja hän sai tappouhkauksia ”intellektuelleilta”. ”Et elä kauan”, ”Jos vielä näyttäydyt yliopistolla, emme takaa turvallisuuttasi”. Raitiovaunussa viereen istui mies: vallankumouksen jälkeen teikäläiset ajetaan meren jäälle ja tulos varmistetaan konepistooleilla.

Tiusanen oli laskenut, että Neuvostoliiton teollisuuskombinaattien panokset olivat usein arvokkaampia kuin tuotokset. Siellä ei ollut vapaan markkinatalouden hintamekanismia ohjaamassa panoksia – koneita, työvoimaa, raaka-aineita – sinne, missä ne tuottaisivat mahdollisimman arvokkaita tuotoksia.

Glasgow’n yliopiston Neuvostoliitto ja Itä-Eurooppa -instituutti oli johtava maailmassa, joten se valitsi professorikseen ja johtajakseen maailman johtavan Itä-Euroopan-tutkijan, Tiusasen. Tiusanen myös johti alan parasta tiedelehteä. Hän oli presidentti Koiviston pyynnöstä toiminut tämän salaisessa professorityöryhmässä, jonka raportin Neuvostoliitosta Tiusanen kirjoitti.

Kun Janajevin juntta kaappasi vallan Neuvostoliitossa elokuussa 1991, Tiusanen sanoi sen merkitsevän neuvostosysteemin loppua. Vuoden lopulla Neuvostoliitto lakkautettiinkin. Ministeri Mauri Pekkarinenkomenteli vihaisesti, ettei minulla ole enää asiaa tiedotusvälineisiin, joissa valtiolla on sananvaltaa. Ja miten julkeankaan halveerata naapurimaan laillista hallitusta. Saatoin vain ihmetellä, mikä on sellainen laillinen hallitus, joka sulkee valtionpäämiehensä kotiarestiin. Että Mauri olikin vihainen.” Kaappaus luhistui parissa päivässä.

Kun Tiusanen palasi Suomeen professoriksi, hän kuuli, että hänen paluunsa yritettiin estää, ja kun estäminen ei onnistunut, vastaliikkeenä perustettiin Aleksanteri-instituutti vuonna 1996. Sen äsken nimitetty johtaja, taistolainen putinisti Markku Kangaspuro aikanaan kielsi häneltä rahoituksen Suomen Akatemiasta, vaikka Tekesin arvion mukaan Tiusasen hanke oli ainoa rahoituksen arvoinen – Tekes rahoittikin sen.

90-luvun lopulla Tiusanen poisti puhelinnumerostaan salauksen. Pian hän täytti 60 vuotta (2001), jolloin joku soitti: ”Eikö sua saatana olekaan vielä tapettu!”. Tiusanen vaihtoi takaisin salaiseen numeroon.

Tiusanen elää yhä. Blogissaan hän kummastelee Aleksanteri-instituuttia, vastustaa rasismia ja kansanmurhia sekä puolustaa feminismiä, maahanmuuttoa ja koulutusta. On se kauhea mies.

Tiusanen myös varoittaa siitä, miten Kreml tukee yhä Suomessakin populismia, natsismia ja anarkismia. Voima-lehti ja Rauhanpuolustajat eivät ole poikkeuksia.

Vasemmiston tuhoama yliopistolaitos

Yliopistolaitoksen tila on paikoin vasemmiston tuhoama: objektiivinen tiede on korvattu ideologiaan kouluttamisella. Väitteistä huolimatta rahoitukseen ei viime vuosinakaan ole puututtu kuin marginaalisesti.

Vasemmistomarisijat ja muut suomettujat voisivat silti pyytää anteeksi sitä aikaa, jolloin todellisen huipputieteentekijän ura Suomessa estettiin, melkein henkiinjääminenkin. Lievemmin vasemmisto tekee samaa yhä.

Katso myös

Yksi kommentti artikkeliin ”Tauno Tiusanen: maailman johtava idäntutkija sai vasemmistolta tappouhkauksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s