Mediakortti

Vapaasana.net on vuodesta 2001 ilmestynyt sitoutumaton ja vapaamielinen verkkolehti.

Lehti pyrkii tuomaan esille uusia näkökulmia ajankohtaisiin asioihin sekä tarkastelemaan maailmaa analyyttisesti ja ennakkoluulottomasti. Haluamme kyseenalaistaa itsestäänselvyydet.

Siksi lehdessä julkaistut artikkelit eivät myöskään välttämättä vastaa toimituksen linjaa. Julkaisemme myös mielenkiintoisia juttuja, joista olemme eri mieltä. Toimitus ottaa mielellään vastaan sekä palautetta että kokonaisia juttuehdotuksia.

Vapaasana.net on riippumaton muista ”Vapaa sana” -nimisistä lehdistä (mm. nykyinen amerikansuomalaisten VapaaSana.com, salaa levitetty sortokautta vastustanut liberaalis-perustuslaillinen Vapaita Lehtisiä (Fria Ord) 1900-05, punaisten miehittämässä Helsingissä salaa ilmestynyt valkoinen Vapaa Sana (Fria Ord) 1918 sekä sosialistien ja kommunistien samannimiset lehdet).

Lehden nimi ei myöskään tarkoita, että olisimme Suomen laista riippumaton täysin vapaa lehti, tai että sietäisimme ihan mitä vain sivuillamme. Ks. jälleen kirjoitusohjeemme ja keskustelupalstamme säännöt.

Heinäkuun 2017 lopulla lehti siirtyi WordPress-alustalle. Samalla katosivat vanhojen artikkelien kirjoittajien nimet ja nollautuivat tilastot yksittäisten juttujen jopa monisataisista Facebook-jaoista ja kymmenistätuhansista lukukerroista.

Ohjeet artikkelien kirjoittajille

Jos lähetät kirjoituksen tarjolle lehteen, sinulla on oikeus julkaista se muualla vasta kun se on julkaistu lehdessä tai on kulunut viikko siitä, kun ilmoitat peruuttavasi tarjouksesi. Jos juttu on jo pitkälle toimitettu, toimitus ei välttämättä hyväksy peruutusta. Lehti ei maksa palkkioita eikä vastaa lähetetystä aineistosta ja saattaa toimittaa kirjoituksia.

Jutussa tulisi olla otsikkovaihtoehtoja, ingressi (alun tiivistelmäkappale) ja tiheästi väliotsikoita. Hyvä juttu on yleensä lyhyt. Yleensä jo pelkän ingressin lukemisen pitäisi olla hyödyllistä. Vähintään sen lukeneen pitäisi tietää, haluaako hän lukea pidemmälle.

Mieluiten lähetä myös kuva, kuvia tai linkki sellaiseen. Kerro kuvan lisenssi (esim. PD tai CC-3.0-SA), tekijä, kuvateksti ja mahdollinen osoite. Googlen kuvahaussa suositeltavaa on Työkalut > Käyttöoikeudet > Saa käyttää uudelleen.

Faktojen tulee pitää paikkansa. Yllättävimmät faktat tulee linkittää luotettaviin lähteisiin. Ilmoita, haluatko lisätä juttuun sähköpostiosoitteen, onko sinulla WordPress-tunnus, jolle juttu linkitetään, tai haluatko juttusi nimimerkille ”Anonyymit kirjoittajat”. Kirjoita viestisi otsikkoon: ”Julkaistavaksi Vapaasana.netissä: <otsikko>”.  Vastaanottajaksi vapaasana.net@gmail.com.

Kustantaja
Kustannusosakeyhtiö Vapaus

Päätoimittaja
Sampo Syreeni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s