79 % naisista kannattaa miesten orjuuttamista

Miehistä 68 % kannattaa nykymuotoista asevelvollisuutta. HS:n toimittaja arvioi, että asevelvollisuus lakkaa 5 – 15 vuoden kuluessa: seiskaluokkalaisten kannattaa aikanaan anoa lykkäystä.

Orjuutta vastustaa 8 % naisista ja 9 % miehistä. Naisista 23 % ja miehistä 13 % ei tiedä, vastustaako orjuutta/pakkotyötä, selviää Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan kyselystä vuoden 2007 lopulta. Suomen aseellista puolustautumista kaikissa oloissa kannattaa 77 %.

Toisen MTS:n kyselyn mukaan korkeakoulutetuista enemmistö (51 vs. 45 %) kannattaa varusmiespalveluksen vapaaehtoisuutta myös miehille, koko väestöstä 31 %, eteläsuomalaisista 36 %, vihreistä 64 %. Sanamuoto vaikuttaa tulokseen. Sotilaallista liittoutumista kannattaa 31 % väestöstä (28 % Nato-jäsenyyttä), eteläsuomalaisista 38 % (50 % vastaan, 34 % Nato-jäsenyyttä).

20 % ikäluokasta riittää armeijaan

Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitoksen pääopettaja everstiluutnantti Mika Kerttunen laski, että varusmiespalvelukseen tarvittaisiin n. 12 500 nuorta vuodessa, siis noin 20 % ikäluokasta. Armeijan kokoa näet ollaan pudottamassa 250 000 henkeen ja paremman kouluttamisen ansiosta (ja puolta tarkemman valikoinnin?) he pysyisivät reservissä 40-vuotiaiksi nykyisen 35 vuoden sijaan. Vielä nyt palvelukseen menee 25 000 nuorta vuodessa ja armeijan koko on 350 000 henkeä, mutta tämän vähentämistarpeesta kenraalit ovat yksimielisiä.

Paljonko päivärahoja tulisi korottaa, jotta 20 % ikäluokasta kävisi (palkka-)armeijan vapaaehtoisesti?
Nyt lusmut voivat välttää intin keplottelemalla, silloin hekin joutuisivat kustantamaan osuutensa turvallisuudestamme samalta viivalta kuin muutkin. Nyt säntillisimpiä rangaistaan. Sivarin ja vankilan ajanhaaskauksestakin ihmiset vapautuisivat maksamaan veroja.

VS: Asevelvollisuus tulee kalliimmaksi kuin palkka-armeija

HS: Suomalainen totaalikieltäytyjä hakee turvapaikkaa Belgiasta (Tuukka Masalin, 21; HS 29.1.09)
”Masalin ei ole ensimmäinen Belgiaan paennut suomalainen totaalikieltäytyjä. Vuonna 2001 sieltä haki turvapaikkaa Jussi Hermaja, hänkin Masalinin tavoin Jyväskylästä. Hermajalle ei myönnetty turvapaikkaa, mutta Suomi ei myöskään vaatinut hänen luovuttamistaan. Hermajan tuomio raukesi syksyllä 2006. Tuomion raukeamisen jälkeen kieltäytyjää ei voida enää uudelleen määrätä ase- tai siviilipalvelukseen.”
Keskustelua:
”Siis vaihtoehdot nuorelle suomalaiselle miehelle ovat seuraavat:
– menet inttiin puoleksi vuodeksi – vuodeksi
– menet sivariin vuodeksi
– menet vankilaan puoleksi vuodeksi
– menet maanpakoon viideksi vuodeksi”

HS: Asevelvollisuus Suomessa mullistusten edessä (HS 7.2.09)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s