Kommentoinnin säännöt

Kommentit tulevat näkyviin vasta, kun ne on hyväksytty. Pahoittelemme, että viive on usein pitkä. Hyväksymisestä tai hylkäämisestä ei lähde ilmoitusta kirjoittajalle.

Kommentointi on tarkoitettu lehdessä ilmestyneistä jutuista ja niihin liittyvistä poliittisista aiheista käytävään keskusteluun. Palstalle kirjoittava myöntää kirjoittaessaan toimitukselle oikeuden julkaista, uudelleenjulkaista, muuntaa ja poistaa kirjoituksen, sekä vakuuttaa ettei tekstiin liity muita rasitteita; tämä vaatimus on välttämätön koska muuten lehteen kirjoittavat yrittävät yllättävänkin usein kirjoittaa historiaa uudelleen ja haluaisivat tekijänoikeuksiin vedoten pakottaa toimituksen mukaan juoneen. Palstalla kirjoittavan tulee seurata hyvää keskustelutapaa, ja sitä rikkovat postit voidaan toimituksen niin halutessa poistaa. Myös vastaukset poistettaviin posteihin voidaan poistaa. Viestejä poistetaan ainakin seuraavista syistä:

– viesti rikkoo tekijänoikeuksia tai muuta soveltuvaa lakia
– viestissä ei ole poliittista tai muuten relevanttia sisältöä
– viestissä ei ole muuta sisältöä kuin henkilökohtaisia mielipiteitä, ilman perusteluja ja järjestelmällistä keskustelua aiheesta
– viesti on metakeskustelua, eli keskustelua käydystä keskustelusta
– viesti käyttää sopimatonta kieltä tai käy kohtuuttoman kovakätisesti toisen keskustelijan kimppuun
– viestissä ei ole omaa sisältöä vaan se linkkaa vain ulkopuoliseen tekstiin (ns. mindless link propagation -viestit)
– viesti on tuotemainos tai linkkaa kaupallisille saiteille ilman luonnollista yhteyttä keskusteluun
– viesti on kohtuuttoman pitkä tai rakenteeton
– viesti loukkaa netiketin tavallisia teknisiä vaatimuksia

Viestejä ei kuitenkaan pääsääntöisesti poisteta:
– mikäli niihin on jo vastattu asiaankuuluvalla tavalla
– niiden sisältämien mielipiteiden takia, vaikka ne olisivatkin tulenarkoja

Siitä, mikä viime kädessä on sopivaa, päättää toimitus. Emme pääsääntöisesti vastaa moderaatiopolitiikkaa koskeviin kysymyksiin tai väittele aiheesta, koska lehden toimituskunta uskoo että lehdellä on aina oikeus omalta puoleltaan kieltäytyä osallistumasta sellaiseen julkaisutoimintaan jonka toimitus kokee epäeettiseksi tai muuten kohtuuttoman hankalaksi. Teemme kuitenkin poikkeuksia tähän, kuten osaa muustakin ylle kirjoitetusta, silloin kun se tuntuisi palvelevan käyttäjiä.

3 kommenttia artikkeliin ”Kommentoinnin säännöt

 1. Poistamisen perusteisiin kuuluva toinen syy on mielenkiintoinen. Onko tosiaankin niin, että jos viestissä ei ole poliittista sisältöä, se poistetaan? Luulisi että on tarkoitettu juuri päinvastaista ja kyseessä siis huolimaton ilmaisu.

  Tykkää

  • Ilmaisussa ei ollut virhettä, mutta tulkitsit tekstin kirjoitettua jyrkemmin: ”Viestejä poistetaan ainakin seuraavista syistä: … viestissä ei ole poliittista tai muuten relevanttia sisältöä”
   Siis joitain tuollaisia viestejä poistetaan, ei kaikkia. Lukija silti helposti tulkitsee tekstin kuten sinäkin, joten lisäsimme nyt yllä näkyvän tekstin ”tai muuten relevanttia sisältöä”. Jos viesti ei ole relevantti keskustelun aiheeseen, se usein poistetaan. Tässä ei olla lainkaan tiukkoja, jos viesti tuntuu hyväntahtoiselta eikä lukijoiden ajan haaskaukselta. Sama koskee useimpia muitakin poistosääntöjä.

   Tykkää

 2. Miten päästään Eroon Sanna Marinista ja katasroofi hallituksesta , Ei sen puoleen Voiko ne marin/hallitus enää pahentaa asioita ( kyllä voi) Tartis vielä kaataa hallitus ,uskon kyllä että Marin vielä törtteilee vielä,sitä odotellessa. T.kari

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s