Sähköyhtiöt: huijareita ja luotettavia

Alla luetellaan luotettavampia ja arveluttavampia sähköyhtiöitä sekä kerrotaan, miten kilpailutat sähkösi helposti ja luotettavasti.

Valitse kiinteähintainen sopimus

Joistain kilpailutuskoneista voittajaksi tulee yleensä spot-hintasopimus eli pörssihintainen sähkösopimus. Sen ”hinta” ei ole todellinen, vaan oikeasti maksat sen mukaan, mitä sähkö pörssihinta sattuu tulevaisuudessa olemaan. Älä ikinä tee tällaista sopimusta, ellet tiedä, mitä teet.

Ota kiinteähintainen 12, 24 tai 36 kuukauden sopimus, ellet varmasti tiedä, mitä teet. Tällöin tiedät hinnan etukäteen, jos osaat ennustaa kulutuksesi. Näin hintavertailu näyttää oikeasti parhaan tarjouksen eikä jotain aivan muuta. Vaihtuvahintaisiin ei voi luottaa edes yhtiön ollessa luotettava.

Tällaisen vertailun voittajan uskaltaa ottaa, jos netistä ei löydy yhtiöstä kovin pahaa. Jotain pettymystä voi löytyä, jos joku on ottanut vaihtuvahintaisen sopimuksen ja sitten ihmettelee, kun hinta on vaihtunut.

Kilpailutuskoneita, joissa voi valita kiinteähintaisen (”määräaikainen”)

”Määräaikainen” ei aina tarkoita kiinteähintaista mutta noissa tarkoittaa. Jos sopimus on tasamäärän vuosia, siis 12, 24 tai 36 kk, sinun ei tarvitse verrata keskenään kesä- ja talvisähköjen hintoja.

Luotettavia sähköyhtiöitä?

Yhtiöstä Lahti Energia ei heti löydy muuta huonoa kuin huono taloudellinen tila, mutta se on kai yhä Lahden kaupungin omistama, joten yhtiö lienee luotettava kuten lienevät myös Kokkolan Energia, Helsingin Energia, Vattenfall ym.

Lumme energia näyttäisi olevan luotettava alueellinen yhtiö. Etelä-Savon Energia ja Suur-Savon Sähkö fuusioituvat Lumme energiaksi 2017.

Vihreä älyenergia: kai luotettava. Yhtiö saa sekä haukkuja että kehuja. KKV ei pidä sitä ongelmayrityksenä. Todennäköisesti yhtiötä uskaltaa käyttää. Älä harhaudu ottamaan vaihtuvahintaista sopimusta, ellet tiedä, mitä teet.

Epäilyttäviä sähkönmyyjiä?

Sähkön puhelinmyyjät eivät aina ole epäilyttäviä..

Håkan Alfons Gustafsson tai muut 220 energian henkilöt ovat kai olleet seuraavien hyvien moitittujen yhtiöiden takana: Market Energia, Finkraft, GNP Energy. Suomen Energiayhtiö, Kotimaan Energia. 220 Energia, Werel Oy, Nordia Energia, Fi-Nergy Voima. Lumo Energia, Plussa Energia. Samassa virkkeessä olevat nimet ovat ehkä olleet saman yrityksen nimiä eri vuosina, mahdollisesti osa muistakin.

Lumo Energia: toimitusjohtaja Melanko Samuli Justus Artturi.
Plussa Suomi Oy ja Nordia Energia: toimitusjohtaja Westerlund Niklas Erik Alfons.
Kotimaan Energia: toimitusjohtaja Kenneth Hedman.
GNP Energy: toimitusjohtaja on Herkko Mali.
(Tämän kappaleen tiedot voivat olla vanhentuneita.)

Mainituista yhtiöistä on lisää tietoa täällä: Kommunistinuori soittaa kahdesti – hämärät sähkönmyyntiyritykset. Tämä yhteenveto on tehty tuon artikkelin kirjoittajan luvalla.

Fi-Nergy Voima: alkuvuonna 2020 yli 350 yhteydenottoa kuluttajaviranomaisiin.

Googlaa netistä lisää ”kokemuksia” sähköyhtiöstä, jos olet epävarma. Kommentoi alle, jos löydät lisää relevanttia tietoa aiheesta.

Huijaustekniikoita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s