Kommunistinuori soittaa kahdesti – hämärät sähkönmyyntiyritykset

Kommunistinuoret eivät halua kommunismia vaan jonkinasteista kapitalismia ja ”talousdemokratiaa”, joka johtaisi etuoikeuksiin, korruptioon ja hyvinvoinnin laskuun. Pääsihteeri työskentelee kapitalismin irvokkaimmassa tehtävässä, sähköyhtiön puhelinmyyjänä.

Helsingin Sanomien 5-sivuisessa jutussa kommunistinuorista uudelleenvalittu puheenjohtaja Simo Suominen, 24, ei halua kommunistinuorten ihannevaltioon sosialismia, vaikka toimittaja kummastelee tuotantovälineiden omistamisen olevan kommunismin vastaista. Suominen sanoo, että järjestöllä ei ole virallista kantaa vaikkapa kahviloiden omistamiseen, vaan hyväksyvä kanta on hänen omansa.

Edes valtavan Sello-kauppakeskuksen ei Suomisen mielestä tarvitse olla sosialistinen. Espoolaiset saisivat äänestää, onko se niin tärkeä työllistäjä, että sen asioista pitäisi päättää demokraattisesti. Sellon voittoja omistaja ei kuitenkaan saisi pitää. Tosin ainakin aiemmin ”KomNL:n päämääriä ovat rahan vallan kumoaminen, tuotantovälineiden yhteiskunnallinen omistus, sosialismi ja kommunistinen yhteiskunta.” (Wp)

Kommunistinen demokratiakäsitys

Kun Mäntän paperikoneet lakkautettiin, se oli ”kommunistisen demokratiakäsityksen” vastaista. ”Niiden, joihin päätös vaikuttaa, pitäisi päättää.” Eihän tällöin kukaan investoisi Mänttään, jos se omaisuus menisi muiden käyttöön. Kyllä nytkin Mäntän kaupunki ja työläiskollektiivit voivat harjoittaa tuollaista ”kommunismia” niin paljon kuin sielu sietää, investoida omia rahojaan tai perustaa osuuskuntia, joissa äänestävät itse. Kummasti vain haluavat silti houkutella ulkopuolisia investoijia. Ehkä siksi, että sellaisten tehtaat toimivat kannattavasti mutta kuntien tai kollektiivien tehtaat muodostuvat yleensä raharei’iksi, joita kuntalaiset joutuvat rahoittamaan ja joiden työläisistä tulee etuoikeutettuja, tehottomia suojatyöpaikkalaisia. Nytkin tällaiset tai heidän luottamusmiehensä tyypillisesti ryhtyvät kunnallispoliitikoiksi korruptoimaan lisäetuja työpaikalleen. Heillä on valtava yliedustus valtuustoissa ja vallasta yleisen edun tappioksi.

”Kommunistinen demokratiakäsitys” on muutenkin melko paradoksaalinen käsite. Historian kommunistisissa valtioissa on oltu äärimmäisen kaukana demokratiasta – ja ollaan nytkin: Kuuba on Democracy Indexin sijalla 127, Kiina 142, Vietnam 144, Laos 156, Pohjois-Korea 167 (tässä vaiheessa kaikki ymmärtävät, että listalla oli 167 valtiota, 2012). Vertailun vuoksi: Suomi 9, Yhdysvallat 21, Israel 37 ja Palestiina 103.

Freedom Housen asteikossa kaikkien näiden demokraattisuus (political rights) oli olemattomin mahdollinen (7) ja kansalaisvapaudet (civil rights) 6 paitsi Vietnamilla 5 ja Pohjois-Korealla 7. Suomi ja Yhdysvallat: 1 ja 1, Israel 1 ja 2. Palestiina puuttui mutta parhaina arabivaltioina olivat (Libanon 5 ja 4) sekä Libya (4 ja 5).

Kommunismin nimissä onkin surmattu pääosin tahallisesti 100 miljoonaa ihmistä – vanhimpien arvioiden mukaan ehkä vähän vähemmän, mutta nyt kun yhä uusia arkistoja on avautunut, yleensä luku arvioidaan vielä tuotakin selvästi suuremmaksi.

HS kertoo puheenjohtajan väittävän liitolla olevan noin 200 jäsentä, vaikka jäsenrekisteriä ei ole ja Oulun osastossa on 3 jäsentä. Vasemmistonuorissa on vajaat 5000 jäsentä.

Kommunistinuori soittaa kahdesti…

Kommunistisen nuorisoliiton pääsihteeri Tuukka Koirikivi, 23, on puhelinmyyjä, joka myy sähkösopimuksia.
Oletan, että pääsihteeri Koirikivi on rehellinen poikkeus, mutta työskentely kapitalismin irvokkaimmalla sektorilla on sinänsä mielenkiintoinen kuriositeetti.

Hänen työpaikkaansa ei kerrota, mutta yleensä puhelimessa sähkösopimuksia myyvät yhtiöt huijaavat asiakkaitaan väittämällä tarjoavansa näiden nykymaksua halvempaa hintaa, tekevät puhelimessa sopimuksen ja sitten lähettävät kotiin vahvistuskirjeen, jossa hinta onkin korkeampi. Tällaisesta ja samantapaisista kirjoitetaan mm. seuraavilla palstoilla:

Haukuttuja sähkönmyyntiyhtiöitä

http://www.turkulainen.fi/artikkeli/218644-sahkosopimusten-puhelinmyynti-poikii-jatkuvasti-valituksiaSuomen Energiayhtiöstä sekä 220 Energia -nimisestä yhtiöstä käydään myös vilkasta keskustelua useilla nettifoorumeilla.” ”puhelinmarkkinoijat eivät yleensä nauhoita koko puhelua, vaan ainoastaan sen osuuden, jossa sopimusehdot kerrataan asiakkaalle. Epäselväksi saattaa jäädä, onko myyjä antanut puhelun aikana harhaanjohtavia tietoja.” ”Kun sopimusvahvistus tulee kotiin, asiakkaalla on 14 vuorokautta aikaa perua se.”
http://www2.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/tiedotteet/tiedotteet-2011/market-energiasta-ennatysmaara-valituksiaMarket Energiasta ennätysmäärä valituksia”
http://www.talouselama.fi/uutiset/moni+sahkonostaja+on+mennyt+halpaan++ts+puhelinmyynnissa+kaytossa+ovelia+asiakkaalle+harhaanjohtavia+keinoja/a2196247
http://www.hs.fi/kotimaa/a1393484928997
http://www.tarkkamarkka.com/blogi/2009/06/suomen-energiayhtio-huijaus/
http://www2.kuluttajavirasto.fi/Page/a7bdbdf1-ff44-49e6-b417-ad5451e117f9.aspx
http://www.talouselama.fi/uutiset/hamarat+sahkokauppiaat+yrittavat+nyt+ihan+uudella+yrityksella/a2148785Market Energia -niminen sähkökauppias herätti kyseenalaisilla kauppatavoillaan kuluttajien raivon ja lopulta kuluttajavirastokin puuttui asiaan. Käytännössä yritys huiputti asiakkaitaan”. ”220 Energia” -yhtiön hallituksen puheenjohtaja ”Håkan Alfons Gustafsson” ”oli Market Energian toimitusjohtaja kesäkuuhun asti.”

Finkraft on ilmeisesti Y-tunnuksen perusteella Market Energian uusi nimi, ja nytkin marketenergia.fi ohjautuu osoitteeseen finkraft.fi. Myöhemmin ”GNP Energy”.

Kehuttuja sähköyhtiöitä

Yhtiöstä Lahti Energia ei heti löydy muuta huonoa kuin huono taloudellinen tila, mutta se on kai yhä Lahden kaupungin omistama, joten yhtiö lienee luotettava kuten lienevät myös Kokkolan Energia, Helsingin Energia, Vattenfall ym.

Lumme energia näyttäisi olevan luotettava alueellinen yhtiö. Etelä-Savon Energia ja Suur-Savon Sähkö fuusioituvat Lumme energiaksi 2017.

Huomatkaa: Vapaasana.netin artikkelissa kehutaan sosialistisia yhtiöitä, vaikka ne tietysti toimisivatkin erittäin paljon huonommin, jos ne eivät voisi hyödyntää markkinatalouden tuottamaa hintainformaatiota. Kunhan kuluttajat tottuvat näihin uusiin markkinoihin, todennäköisesti syntyy lisää luotettavuusinnovaatioita, jotka poistavat ongelmia. Toimiihan huuto.net:kin paljon sosialismia paremmin. [Lisätty sähköyhtiötekstiä 15.8.2014.]

Monet luotettavat sähköyhtiöt varoittelevat sivuillaan sähkön puhelinmyyjistä kategorisesti. Kuitenkin eräät luotettavatkin yhtiöt myyvät sähköä omalla nimellään. Jos tiedät yhtiön luotettavaksi ja nettivertailun perusteella tarjous on edullinen, siihen voinee tarttua, mutta kirjoita kaikki tarkasti muistiin ja tarkasta vielä jälkeenpäin, että hinta on sitä, mitä puhelimessa luvattiin.

Vihreä älyenergia

Yhtiö saa sekä haukkuja että kehuja. KKV ei pidä sitä ongelmayrityksenä. Todennäköisesti yhtiötä uskaltaa käyttää. Spot-hintasopimuksissa kuitenkin helposti maksaa paljon enemmän kuin tarjouksessa väitetään, oli yhtiö mikä tahansa. Siksi kannattaa ottaa kiinteähintainen sopimus, ellei tiedä, mitä tekee.

Hämäriä sähköyhtiöitä

(lisätty artikkeliin myöhemmin)

Seuraavat yritykset näyttävät olevan kytköksissä rankasti arvosteltuun Market Energiaan, ja useimmat niistäkin ovat saaneet samanlaista arvostelua.

Werel Oy

[Lisäys: Disqus-profiilin mukaan ”220 Energia” on kai olennaisesti sama kuin Werel Oy , joka nyttemmin on halvin sähköntarjoaja: ”tämä 220 energia siirsi asiakkuuden We’re electricity eli Werel Oy joka toimii samassa osoitteessa Sörnäistenkatu 15 c 5 krs. p.0917100515 y-tunnus 2704304-3
asiakaspalvelu ei vastaa ja loppulasku tullut jo toistamiseen”. Nordia Energia näyttää myös olevan kytköksissä 220 Energiaan: ”Nordia Energian myyntijohtaja Niklas Westerlund pahoittelee [220 Energian] laskutuksen virhettä.”]

Siirsin koko 220- Werel-jutun lakimiehelleni.”

220 Energia

220 Energian, Market Energian ja monen muun hämäräyrityksen taustahenkilö on ”Håkan Alfons Gustafsson. Hän on hallituksen puheenjohtaja.” Gustafsson esitti työtodistuksen: ”Työtodistuksen on allekirjoittanut Market Energian hallituksen puheenjohtaja Raymond Henriksen.”

Lumo Energia

”Tarina kuitenkin kertoo, että 220:n jobbareiden uusin kuvio on Lumoenergia ja yrityksille Plussa Energia.”
Lumo Energia: ”Toimitusjohtaja Melanko Samuli Justus Artturi”.
Plussa Suomi Oy”Toimitusjohtaja Westerlund Niklas Erik Alfons”.
Myös: https://keskustelu.suomi24.fi/t/14499977/lumo-energia-kusettaa

Sattumoisin Werel ja Lumo ovat markkinoiden halvimmat.

GNP Energy

”GNP Energy on viranomaisen tuttu jo pidemmältä ajalta.” Pahamaineisen Finkraft-yhtiön uusi nimi vuodesta 2014. Toimitusjohtaja on Herkko Mali.
https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000005975395.html

Turvallinen sähkösopimus

Kilpailutuskoneesta tulee voittajaksi usein spot-hintasopimus eli pörssihintainen sähkösopimus. Sen ”hinta” ei ole todellinen, vaan oikeasti maksat sen mukaan, mitä sähkö pörssihinta sattuu tulevaisuudessa olemaan. Älä ikinä tee tällaista sopimusta, ellet tiedä, mitä teet.

Ota kiinteähintainen 12, 24 tai 36 kuukauden sopimus, ellet varmasti tiedä, mitä teet. Tällöin tiedät hinnan etukäteen, jos osaat ennustaa kulutuksesi. Näin hintavertailu näyttää oikeasti parhaan tarjouksen eikä jotain aivan muuta. Vaihtuvahintaisiin ei voi luottaa, edes yhtiön ollessa luotettava.

Tällaisen vertailun voittajan uskaltaa ottaa, jos netistä ei löydy yhtiöstä kovin pahaa. Jotain pettymystä voi löytyä, jos joku on ottanut vaihtuvahintaisen sopimuksen ja sitten ihmettelee, kun hinta on vaihtunut.

Kilpailutuskoneita, joissa voi valita kiinteähintaisen (”määräaikainen”)

https://www.sahkonhinta.fi/

https://www.kilpailuttaja.fi/

Linkkejä

  • Sähköyhtiöt: huijareita ja luotettavia (päivitetty versio tästä artikkelista)
  • Kommunistinuoret (Liberalismi.net). Järjestön virallinen nimi on ”Kommunistinen nuorisoliitto”.
  • Kommunismi (Liberalismi.net, ”Suomen kommunistipuolueet ovat Yrjö Hakasen ”uusi” SKP ja sitä puhdasoppisempi mutta pienempi KTP sekä ideologisesti näiden välille sijoittuva, KTP:stä irronnut Kommunistien liitto, jonka vaalipuolueena myös Johan Bäckmanin listoilleen houkutellut STP toimii.”)
  • Talousdemokratia (Liberalismi.net)

2 kommenttia artikkeliin ”Kommunistinuori soittaa kahdesti – hämärät sähkönmyyntiyritykset

  1. Minulle tarjottiin eilen aamulla sähkösopimusta puhelimitse. Pyysin jotain paperia mainosta tms. Sellaista ei löytynyt. Kyseessä oli joku Nordic tai vastaava. En huolinut tarjousta koska epäilin huijariksi. Sven S.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s