Pahaololakko toisten kustannuksella?

Ay-liike ei halua korvata laittomissa lakoissa aiheuttamiaan vahinkoja, jos kyse on pahaololakosta irtisanomisen jälkeen, HS kertoo. Jos poikaystäväni jättäisi minut ja kostoksi hakkaisin pyörätelineellä hänen ikkunansa rikki, olisiko oikein, että mielenilmaus menisi hänen kukkarostaan eikä minun? Kun työsopimuksen vastainen laiton töiden lopettaminen aiheuttaa miljoonatappiot, miksi ihmeessä liitto joutuu maksamaan tonneja ja työnantaja miljoonia? Oikeusprofessoritkaan eivät hyväksy tätä.

Oli teko sitten tehtaan suora hajottaminen tai koneiden alasajo laittoman lakon vuoksi, sillä ei ole eroa. Laittomasti ja itse solmimansa sopimuksen vastaisesti ne aiheuttavan tahon pitäisi ne korvata, ei laittoman teon uhrin.

Jos haluaa työsopimukseen vapautuksen työnteosta työaikana esimerkiksi irtisanomisen jälkeen, siitä pitää mainita työsopimuksessa. Ellei tällaista mainintaa ole, allekirjoittamaansa sopimusta pitää noudattaa. Joka rikkoo kirjallista työlupaustaan, korvatkoon tekonsa aiheuttamat tuhot.

Palkansaajat sopivat uudistavansa lakkosäännöt ”syksyn 2014 loppuun mennessä”. Nyt uskotaan jo, ettei sopua synny edes jouluksi. Työnantajien tavoite on päästä laittomista lakoista eroon, ainakin osittain, mutta ay-liike ei halua suostua korvaamaan laittomilla lakoilla aiheutettuja vahinkoja kuten muissa Pohjoismaissa.

Professorit haluavat suojan laittomia lakkoja vastaan (Vapaasana.net pe 2014-11-28)
Lakko (Liberalismi.net)
Yleislakko – SAK lain yläpuolella (Vapaasana.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s