ATTFAC käy viimeiseen taistoon

Suomen Attac (iskevämmän nimen toivossa sana financiéres on jätetty lyhentämättä) perustettiin 19.5. maamme vallanpitäjien ja median voimallisen ennakkomainonnan jälkeen. Suomalainen vasemmisto sai vihdoin kattojärjestön, jonka tarkoituksena on viitoittaa ulkoministeri Erkki Tuomiojan tie valtakunnan politiikan huipulle eli Suomen sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtajaksi.

Tuomiojan ura on ollut jatkuvaa selviytymiskamppailua porvariskodin kurjista oloista, todellista oman onnen takomista: nukkavierusta pankinjohtajan pojasta seksikkääksi ”työläisnuoreksi”, suurlähettilään pojasta ulkoministeriksi…ja kenties jo ensi vaaleissa presidenttiehdokkaan pojasta presidentiksi! Kolmannen polven poliitikkona Tuomioja on joutunut koko ikänsä kamppailemaan rehellisen työelämän houkutuksia vastaan ja tyytynyt mitättömiin kansanedustajan kulukorvauksiin ja hallintoneuvostojen jäsenen kokouspalkkioihin. Tämä aikamme Robin Hood on aina ollut köyhän kansan asialla, koska on kokenut sen läheiseksi.

Suomen Attacin perustamiskokouksessa puhunut Tuomioja ehdotti ”kansanpankin” perustamista. Tuomioja on havainnut tähän ”sosiaalisen tilauksen” pyöritellessään lippalakkiaan Työväen Säästöpankin jonoissa ja kiroillessaan porvareiden keksimiä palvelumaksuja. Turhautunut yksityisasiakas Tuomioja on jo jonkun tovin ihmetellyt, kuka STS:n oikein omisti ja minne se on nyttemmin kadonnut rahoineen, mutta onneksi vihdoin tuli tilaisuus nostaa asia esille. Porvarit tunnustakaa!

Suomen Attac on yhtä lailla aikaansa edellä, uutuudenraikas ja kansan syvien rivien pulssia koetteleva kuin Rakas Johtajansa. Järjestön sukupuolikiintiön täyttymisestä vastaa rauhanpuolustaja Hilkka Pietilä, joka on jämerästi vastustanut mm. lännen ja pohjoisen ydinaseita. Joukossa seisoo muitakin ikinuoria 60-lukulaisia ”professoreja, ympäristö- ja kehitysmaajärjestöjen aktivisteja, demareita, vasemmistoliittolaisia, vihreitä, opiskelijoita ja pappeja”. Nämä vapaan kasvatuksen apostolit toivat mukaansa myös lapsensa, sillä 90-luvun kettutytöt eivät kapinoi vanhempiaan vastaan.

Linkkejä:
Attac
CounterAttac

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s