Homoadoptio vahvistaisi perhearvoja

Eduskunnan äsken hyväksymä ”homoliittolaki” on torso. Laki ei sisällä minkäänlaista adoptio-oikeutta, vaikka oikeus adoptoida puolison lapsi yhteiseksi vahvistaisi perhearvoja, joten sen pitäisi olla konservatiivienkin mieleen. Etenkin vihreillä ja vasemmistolla mutta myös liberaaleilla porvareilla onkin halua korjata lakia.

Jo nyt on paljon homo/lesboperheitä, jotka yhdessä hoitavat toisen puolison lapsia. Nykyinen laki estää toista (kasvatus)vanhemmista toimimasta lapsen huoltajana, saamasta tästä tietoja vaikkapa hätätilanteissa, hoitamasta tämän asioita jne. Ei voi olla edes Kristillisdemokraattien arvojen mukaista riistää lapselta toinen vanhemmista.

Täysi adoptio-oikeus antaisi myös monelle orvolle laitoslapselle oikean kodin ja kaksi rakastavaa vanhempaa. Tietysti seulan tulisi olla yhtä tiukka kuin heterovanhempienkin kohdalla. Kiivaimmat vastustajat ovat väittäneet, että lapsi voisi joutua kiusatuksi, mutta samalla perusteella pitäisi adoptio-oikeus evätä vanhemmilta, jotka ovat rumia, typeriä, kansanedustajia tai etniseen vähemmistöön kuuluvia. Homoparien lapset ovat yhtä onnellisia kuin muutkin ja heistä kasvaa yli 90-prosenttisesti heteroja kuten heteroparienkin lapsista.

Kirjoittajasta:
Heli Parkkinen on vantaalainen kansalaisaktivisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s