Uudet seitsemän kuolemansyntiä

Ylettömän omaisuuden haaliminen, saastuttaminen, geenimuuntelu, huumeiden käyttäminen ja kauppaaminen, abortti, pedofilia sekä köyhyyden aiheuttaminen ovat uudet seitsemän kuolemansyntiä Vatikaanin sanomalehden raportoiman arkkipiispa Gianfranco Girottin mukaan, kertoi IL 13.3.08.

Girotti on paavin läheinen neuvonantaja, mutta lopullinen lista saattaa olla toisenlainen. Geenimuuntelu koskenee yhä vain ihmisten (ei edes eläinten) muuntelua, sillä kasvien muuntelun jo edellinen paavi hyväksyi – peräti piti sitä eettisenä velvollisuutenamme, mikäli se tuottaa köyhille parempia viljelykasveja.

Lista on peräti sisäisesti ristiriitainen, koska omaisuuden haaliminen on johtanut köyhyyden massiiviseen vähenemiseen, koska kapitalistisesta toiminnasta syntyy pääsääntöisesti myös kuluttajan ylijäämää ja työntekijän ylijäämää, ei vain kapitalistin ylijäämää ja yrittäjän ylijäämää. Muuten lista on lähinnä yritys tuomita abortti ja geenimuuntelu populismiin sekoittamalla.

VS: Paavi: Geenimuuntelu on eettinen velvollisuutemme (suuret uskonnot hyväksyvät geenimuuntelun)

3 kommenttia artikkeliin ”Uudet seitsemän kuolemansyntiä

 1. Hullua.

  – Ylettömän omaisuuden haaliminen

  Mitä haittaa tuosta on? Jos tekee bisneksiä ja tienaa miljardeja, niin kuka siinä köyhtyy? Ei välttämättä kukaan. Toki moinen toiminta voi aiheuttaa joillekin myös harmeja, mutta ei välttämättä, ja siksipä omaisuuden haaliminen ei ole itsessään mikään pahuus. Lisäksi ”kapitalistisesta toiminnasta syntyy pääsääntöisesti myös kuluttajan ylijäämää ja työntekijän ylijäämää” on hyvä pointti. Kapitalismi rikastaa myös kehitysmaat, ja niiden omat kansalaiset. En kiistä, etteikö kapitalismi myös voi riistää heitä, mutta ei välttämättä, ja edelleen, siksipä myöskään kapitalismi ei ole itsessään mikään pahuus.

  – Saastuttaminen

  Onhan tämä ikävää, mutta monista toimista tulee saastetta, ja varsinaisen ”saastuttamisen” määritelmiä on monia. Näin ollen tuo on aika ympäripyöreä juttu, ja siinä mielessä naivi, että ilman jonkinmoista saastutusta ei saada mitään mukavuuksia, tai edes ruokaa ja kattoa pään päälle.

  – Geenimuuntelu

  Ketä sekin muka haittaa? Jos kaikki projektiin osallistuneet ovat mukana vapaaehtoisesti, ei kukaan joudu pakosta mukaan touhuihin, ja ties vaikka geenimuuntelulla saavutettaisiin joku päivä merkittäviä lääketieteellisiä saavutuksia, jotka parantaisivat monia jne.

  – Huumeiden käyttäminen ja kauppaaminen

  HOHOO! Onpa kamalaa, jos joku heppu vähän pössyttelee omassa rauhassaan ketään häiritsemättä. Myynnissäkään ei ole mitään pahaa, kunhan ei tahallaan saata ihmisiä huumeiden orjaksi (jota kai tapahtuu paljon). Tässäkään asiassa k.o. kuolemansynti ei ole itsessään mikään pahuus.

  – Abortti

  Mitäköhän se vauva abortin tullessa ajattelee? Tuskin mitään mullistavaa. En nyt mitenkään erityisesti puolla aborttia (tuntuuhan se vähän ikävältä ajatukselta), mutta ei siinä mitään pahuutta ole.

  – Pedofilia

  Tästä olen samaa mieltä. Ei siinä mitään, jos seksuaalinen suuntautuminen kohdistuu lapsiin (onhan heteroseksuaaleja, homoseksuaaleja, aseksuaaleja yms.), mutta se, että tosiaan menee ja raiskaa, huom. RAISKAA, lapsen, on ehdottomasti väärin, koska lapsi ei raiskaajaa raiskauksessa halua. Mikäli lapsi taas haluaa, että joku aikuinen panee sitä, on lapsella päässä vikaa, tai ainakaan hänen harkintakykyynsä ei voi luottaa. Näin ollen tuomitsen pedofilian.

  – Köyhyyden aiheuttaminen

  No joo, onhan se paska juttu. Kuitenkin, mikäli syntilistan laatija tuomitsee ne, jotka kehittävät systeemejä sen kustannuksella, että joku menettää työnsä, helvettiin, on kyseessä taas typerä kohta. On toki väärin aiheuttaa köyhyyttä turhaan, mutta joskus se voi tulla jonkin tärkeän ja hyvän jutun sivussa miinuspuolena, jolloin kyseessä ei ole mikään kuolemansynti.

  —————————————————————————————————————————————–

  Girotti voi painua perseeseen.

  Tykkää

  • ”Mitäköhän se vauva abortin tullessa ajattelee? Tuskin mitään mullistavaa. En nyt mitenkään erityisesti puolla aborttia (tuntuuhan se vähän ikävältä ajatukselta), mutta ei siinä mitään pahuutta ole.”

   Mitähän ne Jokelan ampujan uhrit ajatteli ennen kohtaloaan?Tuskin mitään mullistavaa ja järkevää.Luultavasti suunnitelmissa oli itsekkäästi ainoastaan oma elämä.Kai ne ansaitsi kohtalonsa.

   Tykkää

   • Tarkoitin, että tuskin se vauva ajattelee yhtään mitään, tai jos ajattelee, niin korkeintaan kuin arvoton eläin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s