Nälkäkokouksessa vaadittiin teollisuusmaita luopumaan protektionismista

Roomassa pidetyssä Maailman ruokakokouksessa teollisuusmaiden protektionismi joutui tiukkaan ryöpytykseen; sitä pidettiin kehitysmaiden köyhyyden ja nälän pääsyyllisenä.

Ugandan presidentti Yoweri Museveni totesi kokouksessa: ”Pahin ongelma ei ole sää tai paranneltujen siementen puute. Suurimpia ruoanpuutteiden esteitä on kolme: sodat, maatalousprotektionismi Euroopassa, USA:ssa, Kiinassa, Intiassa ja Japanissa sekä lisäarvotuotteiden protektionismi samoissa maissa”. Kolumbian presidentti Pastrana puolestaan sanoi: ”Emme halua hyväntekeväisyyttä, haluamme mahdollisuuden kasvuun.” YK:n pääsihteeri Kofi Annankin vaati jälleen kehittyneitä maita luopumaan maatalousprotektionismista.

Sama meno on jatkunut kauan. Tälle tulee loppu vasta kun me teollisuusmaiden kansalaiset vaadimme riittävän tiukasti poliitikkojamme lopettamaan kauppasodan kehitysmaita vastaan. Kehitysmaiden omaa panosta ei silti tule vähätellä, edes protektionismimme purkaminen ei pelasta niitä, jotka väheksyvät markkinataloutta, demokratiaa, ihmisoikeuksia ja laillisuusperiaatetta omassa maassaan.

Linkkejä:
CNN maailman nälkäkokouksesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s