Putin tunnusti motiivinsa murhauttaa Litvinenko ja Politkovskaja

Johan Norberg kirjoittaa, miten Putin väittää olevansa syytön Anna Politkovskajan ja Aleksander Litvinenkon murhiin oudolla perusteella: hänen motiivinsa murhauttaa heidät on niin suuri, että hän joutuu haukutuksi murhasta, mikäli sellaisen teettää. Tämä siis tarkoittaa, että ellei häntä haukuta tällaisista murhista, hän teettää niitä entistä enemmän. Sama pätee siihen, miten arabisosialistinen Syyria murhauttaa ei-syyrialaismielisiä libanonilaispoliitikkoja jatkuvasti.

On myös muistettava, että Putin tuki Ukrainan nykyisen presidentin, Viktor Justshenkon myrkyttänyttä Ukrainan edellistä hallintoa vielä myrkytyksen jälkeenkin (ja yhä nyt). Lisäksi FSB/KGB:n tiedetään suorittaneen useita vastaavia myrkytyksiä.

Tullessaan myrkytetyksi FSB:n ex-agentti Litvinenko oli opposition ihmisoikeustaistelija, joka tutki mm. Politkovskajan murhaa. Toimittaja Anna Politkovskaja puolestaan mm. osoitti Venäjän armeijan syyllistyneen räikeisiin ja massiivisiin ihmisoikeusloukkauksiin Tshetsheniassa.

Linkkejä:
Norberg: Litvinenko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s