Terapian lisääminen ei vähentäisi surmia

Masentuneet ja ahdistuneet eivät tapa muita useammin. Skitsofreniaan auttaa parhaiten lääkitys. Epäsosiaalinen persoonallisuushäiriö ei juuri ole hoidettavissa. Alkoholismin ja koulukiusaamisen vähentäminen voisi auttaakin. Koulusurmaaja kertoo yleensä teostaan ennalta, joten ilmoittamiskynnystä pitäisi madaltaa.

Marko Hamilo päätyi tähän Tiede-lehden artikkelissaan (2008).

Helsingin Sanomien väite: ”Kuinka monta järjetöntä veritekoa tarvitaan, ennen kuin sosiaali- ja terveysministeriö saa rahat mielenterveysjonojen lyhentämiseksi” on tyypillistä poliittista keskustelua: hutkitaan ennen kuin tutkitaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s