Virginia Postrel: edistys syntyy vapaasta kokeilusta ja kilpailusta, ei sääntelystä ja rajoittamisesta

Kirjassaan ”The Future and its Enemies” tietokirjailija-toimittaja Virginia Postrel kertoo, miten kehitys syntyy yrityksistä ja erehdyksistä, kokeiluista ja kilpailusta, eikä siitä, että valtio ennalta määrää tai rajaa sitä, miten asiat on tehtävä. Edellistä kannattavat dynamistit ovat kehityksen voima ja keskusjohtoista sääntelyä vaativat stasistit sen jarru. Stasisteissa on niin ”oikeistoa” kuin vasemmistoakin.

Postrel on mm. entinen liberaalin Reason-lehden päätoimittaja (1989-2000), talousliberaalin Wall Street Journalin kulttuuritoimittaja sekä vasemmistolaisen New York Timesin taloustoimittaja (2000-2006).

Aiheesta muualla
Virginia Postrel (Wikipedia, engl.)
The Future and its Enemies” (Postrelin www-sivut, blogi ja kirjan arvostelut ja näyteluvut)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s