Masokisti-marxilainen valitus

Marxilaisen politiikan monet eri versiot ovat toistensa jälkeen romahdelleet. Tosin suomalaisia on aika hyvin varjeltu huomaamasta tuon romahtelun laajuutta ja yhteen kuuluvuutta. Kaikki versiot eivät marxilaisesta politiikasta ole kuitenkaan kaatuneet. Meillä elää oikein verevänä masokismi-marxismi. Tämän poliittisen suunnan edustajat jaksavat ylläpitää tuskaa siitä miten pahasti asiat ovat, ja miten erityisen pahasti asiat ovat ns. länsimaissa. Pahan ovat aiheuttaneet protestanttinen etiikka ja kapitalismi ja nykyisellään vielä globalisaatio niiden päälle.

Masokismi-marxismin ajattelutavan mallikappaleeksi voisi poimia melko tuoreen kirjallisen luomuksen suomalaiselta Europarlamentaarikolta ja sosialistijohtajalta. Valitus julkaistiin ns. iltapäivälehdessä:

”Ei tätä parhaillaan käyttämääni tietokonetta sen takia ole valmistettu, että minä voisin kirjoittaa lehteen. Se on valmistettu siksi, että erään suuren ulkomaisen firman osakkaat saisivat rahaa.”

MEP-raukka on jälleen kapitalismin armoilla ja tuntee olonsa pahaksi. Suomalaisen sanomalehden lukijoille on paljastettava tuommoinen kataluus. Eikö mikään tosiaan pelasta enää?! Takavuosina siirrettäessä Suomea sosialismiin oli vastaavissa lehtijutuissa sentään evankeliointihenkistä toivon herättelyä. Silloin sanottiin, että tarvitaan rakenteellisia muutoksia. Ja varman niiden jälkeen elettäisiin onnellisina. Nyt on jäänyt jäljelle vain voivottelu.

Merkillisesti MEP ja monet hänen aatetoverinsa voivat nauttia runsaasta ja myönteisestä julkisuudesta. Miksiköhän kukaan ei ryhdy peräämään perusteluja ja kommentoimaan tuommoisia jutusteluja aivan asialliselta kannalta, esimerkiksi näin:

– Miksikä arvostettu MEP on antanut hankkia verovaroilla itselleen mainitun laitteen? Eikö niitä verovaroja edes olisi voinut käyttää muuten kuin lisärahan tarjoamiseen ulkomaisen firman osakkaille?
– Onko Europarlamentaarikko onnistunut hankkimaan aineistoa, joka todistaa katalan omistajajoukkion häikäilemättömät suunnitelmat? Niin, että perustetaankin tietokonetehdas, jotta riistettäisiin ihmisten ja virastojen rahat ja lisättäisiin globaalia kurjuutta.
– Mitenkä voitaisiin saada hyödyllisiä koneita kasvamaan tyhjästä, jottei niiden tuotantoon ja kauppaan pääsisi livahtamaan tuomittavan rikastumisen mahdollisuuksia?

Masokisti-marxilainen ei tuommoisia ajatuksia suostu käsittelemään. Hän vain voivottelee kurjuuttaan, jota vain syventää onneton sattuma syntyä, kasvaa ja edetä urallaan kamalassa globaalis-protestanttis-kapitalistisessa yhteiskunnassa.

Kirjoittajasta:
Pyryharakka on nimimerkki. Voit lähettää palautetta toimitukselle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s