Blogi paremman maailman puolesta

Vapaasana.netin ruotsalainen kolumnisti, aatehistorioitsija Johan Norberg kommentoi blogissaan päivittäin maailman tapahtumia liberaalin näkökulmasta. Tuoreimpien joukosta löytyvät mm. alla mainitut asiat (esitys toimituksen).

Rahapelimonopolit korruption välineinä

Luulitko, että Suomessa rahapelimonopolit on poikkeuksellisen tehokkaasti hyödynnetty puolueita lähellä olevien järjestöjen rahoituslähteiksi? Ilmiö on yleismaailmallinen. Esimerkiksi Ruotsin sosiaalidemokraattinen puolue saa miltei 40 % tuloistaan itselleen myöntämästään poikkeusluvasta järjestää suuret arpajaiset. Olisi jo aika meilläkin saattaa rahapelit korruption piiristä vapaille markkinoille ja kerätä yleishyödyllisiin tarkoituksiin haluttavat rahat vaikkapa rahapeliverolla. Kaikki voittaisivat – paitsi korruptoituneimmat puolueet ja suojatyöpaikkoja saaneet hipelöijäpoliitikot.

Ja USA:n seuraava presidentti on

Libertaristit mieluummin nukkuvat tai äänestävät Kerryä kuin antavat äänensä George W. Bushille. Moni tosin alkaa jo pohta, onko 8+8 vuotta Kerry+Edwardsia vielä pahempi kuin 4 vuotta Bushia.

Sen sijaan Norbergin suosikki on Arnold Schwarzenegger, joka on klassinen liberaali, kannattaa siis yksilönvapautta joka suhteessa, myös taloudellisessa, vaikka ilkeämielisimmät sosialistit häntä konservatiiviksi yrittävätkin haukkua.

Kapitalismin musta kirja

Kommunismin musta kirja osoitti, miten kommunismi on tappanut noin 100 miljoonaa ihmistä 1900-luvulla. Jopa kaikkitietäväksi itseään luullut antikommunisti joutuu jatkuvasti pyyhkimään kylmää hikeä otsaltaan kirjaa lukiessaan. Tuo kirja sentään on kiistatonta historiantutkimusta, jonka väitteitä ei ole edes yritetty kiistää. Sen sijaan vähän väliä ilmestyy jokin ”Kapitalismin musta kirja”, jossa kapitalismia syytetään esim. kolonialismin uhreista. Tuoreimmassa esimerkissä puhutaan mm. Britannian hallitsemasta Intiasta 1800-luvulla, kuinka intialaiset viljelijät köyhtyivät, kun heidät pakotettiin viljelemään tiettyä viljaa, myymään se Britannialle ja maksamaan kireitä veroja. Eihän sillä ole mitään tekemistä kapitalismin kanssa, sehän on paljon lähempänä sosialistista suunnitelmataloutta. Kapitalismissa jokainen päättää itse tekemisistään.

Michael Mooren ”dokumentit” ovat täynnä valheita; lähin vastine ovat Eisensteinin Neuvosto-”dokumentit”.

Norbergin mukaan edistystä voi mitata sillä, miten nopeasti lähestymme Star Trekiä.

Linkkejä:
http://www.johannorberg.net/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s