Professori: viestimet liioittelevat ilmastonmuutosta

HY:n ilmastonmuutoksen professori Atte Korhola, europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan aviomies, kirjoitti, miten tiedotusvälineet liioittelevat ilmastonmuutosta ja muita ympäristöongelmia niin, että niiden ratkaiseminen vaikeutuu huuhaan viedessä uskottavuutta ja huomiota tosiasioilta (HS 4.2.07, s. D7).

Asiaa pahentavat ”ympäristöjärjestöt, joiden talous nojaa kansalaisilta heruviin lahjoituksiin. Kauhua ruokkivat tiedotteet avaavat kukkaronnyörejä.”

”Esimerkiksi muutama vuosi sitten useat ympäristöjärjestöt ja jotkut vihreät poliitikot pitivät kovaa ääntä – – Pentagon-raportista – – Golfvirran pikainen romahtaminen – – kansalaisten muuttoaalto pois Pohjolasta. Ilmastotieteilijät pitivät raporttia lähinnä hullunkurisena ajatusleikkinä.”

Epätodennäköisestä mahdollisuudesta varmaksi tuomiopäiväksi

”Eräs viestimien tyyppivirhe on esittää epävarmat tutkimustulokset lukkoon lyötyinä totuuksina.”

”Äkkiä tutkija huomaakin kilpailevansa median huomiosta – – Kiusauksena on tuolloin synnyttää iskeviä ja raflaavia otsikoita.”

Ilmastoraporttien ”tiivistelmäosissa tulokset esitetään usein suoraviivaisesti, kun taustalla olevat alkuperäiset tutkimukset vilisevät epävarmuutta, puutteellisia aineistoja ja hataria johtopäätöksiä”.

Korhola myös pitää huuhana europarlamentaarikkojen aloitetta rajoittaa ydinvoimaloiden rakentamista rannikolle ”ilmastonmuutokseen liittyvän mahdollisen tsunamiriskin vuoksi” Risto Isomäen tieteisfiktion innoittamina. ”Vaikka romaanikirjailijalle tällaiset ajatusleikit sallitaankin, luonnontutkijalle ne ovat hölynpölyä.”

Linkkejä:

Yksi kommentti artikkeliin ”Professori: viestimet liioittelevat ilmastonmuutosta

  1. Asiaan olisi pitänyt jo herätä aikaisemmin esim vuonna 2000. Ilmastonmuutos propaganda on aivan turhaa, se tuskin aiheuttaa populismia asiasta. On aivan naurettavaa mille tasolle hallitus ja media on vienyt ilmastomuutos hössötyksen.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s