Kelan pääjohtaja yksinkertaistaisi sosiaaliturvaa

Kelan sanomissa (4/2007) on pääjohtaja Jorma Huuhtasen haastattelu. Hän kaipaa sosiaaliturvajärjestelmän uudistukselta yksinkertaistamista ja tukimuotojen yhdistämistä.

– Etuusnimikkeitä on liikaa. Tarvitsemme vähemmän ”täppiä”, hän sanoo. Hän kertoo tosin ymmärtävänsä etuuskirjon, noin sadan erilaisen ”täpän” syntyhistorian.
– Tähän mennessä etuuksia on lisätty ja paikkailtu. Se on ollut sinänsä hyvää tarkoittava kehityskulku. Mutta kansalaiset eivät enää pärjää nykyisen monenkirjavan sosiaaliturvan kanssa. Yhteiskunta on muuttunut, ja 2010-luvun ikärakenteen muutos ravistelee jo nyt sosiaaliturvaamme.

Muutenkin Huuhtanen haluaisi yhdistellä etuuksia ja luoda suurempia sosiaaliturvakokonaisuuksia.
– Ne olisivat Kelan ja meidän asiakkaidemme kannalta tervetulleita: Asiakkaat saisivat aukottomamman sosiaaliturvan ja ymmärtäisivät paremmin Kelan ratkaisutoimintaa. Kelan työ helpottuisi. Kaikki hyötyisivät.
Huuhtasta miellyttää ajatus vakuutusperiaatteella toimivasta sosiaaliturvajärjestelmästä.
– Yhteiskunta voisi vakuuttaa kansalaisensa. Jos kansalainen kohtaa riskin, kuten sairauden tai työttömyyden, hän saa yhteiskunnalta entistä yhdenmukaisemman tuen.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kelan pääjohtaja yksinkertaistaisi sosiaaliturvaa

  1. Se hoitaa vain työssäolevien kuntoutukset?Kai työssäkäyvillä on omat kuntoutus sponsorinsa,kuten nuorillakin on omat nuorten mielenterveys palveklut ja akateemisilla taas oman tasoisensa terveys palvelut ja äitiys neuvoloissa käyvät äidit sekä taas alkoholisteilla on A-killat jne.Eikö valtaisasta eläkeläis osasta maassamme luulidsi olevan jio tarpeeksi työtä KELALLA huolehtien siitäkin kunnolla.Voisihan KELAN tehtäviin kuulua myös eläkeläisten eläkkeiden pitäminen ajantasalla kohonneisiin elinkustannuksiinnähden sekä ulkolaisperäisiin asukkaisiimme nähden,sekä KELAN asia olisi saattaa kuntoutukset myös eläkeläisille helpommiksi.KELA ei ole mikään liikeyritys ,vaan KANSANELÄKELAITOS KANSAMME EÄLÄKELÄISILLE HEIDÄN ELÄMÄÄNSÄ EDISTÄMÄÄN,EI POMPOTTAMAAN LUUKULTA LUUKULLE,jos siihen kiusausta on tai ei.Iäkkäämpi kansannosamme on saannut jo aivan tarpeeksi nähdä karvasta kalkkia rakkaan isänmaamme viimevaiheissa.On parempi pysyä vain selkärankaisena loppuun asti ennenkuin lähteä ketkujen kelkkaan.Siitä ei käteen jää kuin kaikkien tuntemaa mämmiä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s