USA:n säännelty terveydenhoito

Kentuckyssä terveysvakuutus maksaa 960 $/vuosi, New Jerseyssä 5580 $/vuosi. Osavaltio kieltää newjerseyläistä ostamasta toisen osavaltion yrityksen vakuutusta, mm. koska se ei sisällä koeputkihedelmöitystä. Kuten aina, tässäkin protektionismi vähentää kilpailua ja siten nostaa hintoja ja laskee laatua.

Tunnetusti myös toimenpiteisiin kohdistuva monimutkainen sääntely nostaa huomattavasti USA:n terveydenhoidon hintaa, muuten se olisi huomattavasti kentuckyläistäkin halvempi. Pelkästään julkiseen terveydenhoitoon USA käyttää asukasta kohden enemmän rahaa kuin Suomi, siis todellista käyttäjää kohden paljon enemmän.

USA:ssa ne jäävät ilman ennalta maksettua hoitoa, jotka ovat liian rikkaita saadakseen julkista terveydenhoitoa mutta liian pihejä ottaakseen yksityistä vakuutusta.

Cato: McCain’s Health Care Plan: Radical and Right

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s