McCain, Palin, Obama ja Biden ovat kaikki kollektivisteja

Sarah Palin ajaa kreationismia, aborttikieltoa, Jumalan sotia ja ehkä kirjarovioitakin. Barack Obama on sosialistisin senaattori, John McCain korostaa valtiota yli yksilön ja tämän vapauden.

Presidenttiehdokas John McCainin retoriikka on kollektivistista, korostaa valtiota yli yksilön ja väheksyy yksilönvapautta, ja McCain vastustaa aborttia. Hän on silti monella muulla tapaa yksilönvapauden kannalla vapaakauppaa myöten, kannattaa vapaita markkinoita sääntelyratkaisujen yli, vastustaa monenlaisia, suosittujakin tukiaisia ja kannattaa kevyttä verotusta sekä on kenties sodanjälkeisen ajan ei-uskonnollisin presidenttiehdokas.

Mikä on muslimifundamentalistin ja Palinin ero? Huulipuna

Konservatiivinen varapresidenttiehdokas Sarah Palin vastustaa jopa raiskatun aborttia, ellei tämän henki ole vaarassa. Palin myös kannattaa kansalaisvapauksia rajoittavaa Patriot Act -asetusta ja valtiontukia kampanjalle seksistä pidättäytymisestä. Hänestä Irakin sota ja Alaskan öljyputki ovat Jumalan tahtoa. Väitetään, että pormestarina Palin halusi poistaa kirjastoista sopimatonta kieltä käyttävät kirjat ja erottaa kirjastonhoitajan, joka ei suostunut tähän. Ilmeisesti hän vain kysyi, poistaisiko kirjastonhoitaja kirjoja, jos hän vaatisi, ja sitten erotti tämän sanoen, ettei koe tämän tukevan häntä. Seuraavana päivänä Palin palkkasi kirjastonhoitajan uudelleen..

”Vapauttamme ei voi suojella kuin lehdistönvapaus, eikä sitä voi rajoittaa ilman vaaraa menettää se”, sanoi 33-vuotiaana USA:n itsenäisyysjulistuksen kirjoittanut perustajaisä Thomas Jefferson aikoinaan.

Toisaalta Palinin talouspolitiikka on merkittävän liberaalia ja korruptionvastaista normaalipoliitikkoon verrattuna, vapaakauppaa ja markkinaehtoisuutta myöten. Mikä parasta, varapresidentillä ei välttämättä ole valtaa.

Sosialistit Obama ja Biden

Senaatin äänestystulosmittarilla Barack Obama on vasemmistolaisin ja hänen varapresidenttiehdokkaansa Joseph Biden neljänneksi vasemmistolaisin. Obaman suosio perustuu ”muutokseen”, jonka sisältöä hän ei kerro, jotta saisi erimielisetkin taakseen.

Obamakin ratsastaa kristinuskolla ja haluaa rahoittaa Bushin aloittamia uskoperusteisia valtionohjelmia kirkon ja valtion erottavan perustuslain vastaisesti. Hän haluaa lisää progressiota verotukseen, pääomatuloveron korotusta ja lääkkeiden hintasääntelyä sekä vastustaa kouluseteleitä ja tärkeiden markkinoiden avaamisia (esim. energiamarkkinoiden). Dagens Nyheterin ex-päätoimittaja, VTT Hans Bergström kirjoittaa, että Obama on vasemmalla Ruotsin sosiaalidemokraateista, jotka hekin ovat kovin vasemmalla.

Tarkemmin:
För och emot Sarah Palin
Obama on kovin vasemmalla (ruotsiksi)
What’s the difference between Palin and Muslim fundamentalists? Lipstick (teokraatti on teokraatti)
Korjauksia Palin-huhuihin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s