Tekoäly eläköittää ihmiset 2020-luvulla?

Google and Nasa rahoittavat Piilaakson Singular Universityä. Yliopisto varautuu aikaan, jona yleinen tekoäly tulee ihmisiä älykkäämmäksi ja alkaa kehittää itseään ja tiedettä puolestamme, samoin kaikkea muutakin, kertoo FT.

Yliopiston johtaja Ray Kurzweil on monien muiden futurologien tavoin arvioinut, että ennen vuotta 2050 yleinen tekoäly ohittaa ihmisen kyvyissään. Eräissä laskelmissa ihmisaivojen tietokonesimulaation tehokkuus riittää tähän Mooren lain mukaan jo 2020-luvulla, useimmissa myöhemmin, joskin muitakin tekoälyn kehitystapoja tutkitaan.

Singulariteetin eli teknologisen kehityksen mahdollisesti tulevan, lähes käsittämättömän nopean spurtin tutkijoiden joukossa Kurzweilin näkemyksistä osa on hyvin kiistanalaisia eikä siis suinkaan transhumanistien enemmistön hyväksymiä. Lisäksi yliopistoa ei ole akkreditoitu.

Transhumanismi-FAQ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s