Huumesota on hävitty

USA:n huumesota Latinalaisessa Amerikassa on epäonnistunut, antaa vallan huumekartelleille, korruptoi viranomaiset ja demokratiaa, kirjoittavat Brasilian, Kolumbian ja Meksikon ex-presidentit WSJ:ssä.

WSJ: The War on Drugs Is a Failure (Wall Street Journal 23.2.09, Fernando Henrique Cardoso, César Gaviria ja Ernesto Zedillo)
(Presidentit ehdottavat kannabiksen laillistamista: ”se on haitallista terveydelle mutta alkoholin ja tupakan haitat ovat samaa luokkaa” ja haluvat laajemminkin siirtää huumeiden käyttäjät pois laittomilta markkinoilta kuihduttaakseen kartellit. He haluavat tupakkakampanjoiden tapaisia huumekampanjoja, joissa pääosissa olisivat rappeutuneet ex-käyttäjät. Järjestäytyneen rikollisuuden vastaista taistelua olisi jatkettava.)

Yksi kommentti artikkeliin ”Huumesota on hävitty

 1. Huumesota on dokumentoitua historiaa. Totuus on jokaisen ulottuvilla. Näin äkkiseltään voisi sanoa sen ollen pelkkä suurvaltapoliittinen kusetus. On nähtävä tosiasiat tosiasioina, maailmanlaajuinen huumekieltolaki ei ole voimassa siksi, että joku olisi huolissaan nuorison kulutustottumuksien terveellisyydestä. Kieltolaki on täällä pelkästään bisneksen vuoksi: huumekauppa on 10 % maailmankaupasta!
  Taloudellinen valta on poliittista valtaa. Kuka kontrolloi ja koordinoi maailman huumekauppaa: CIA! Yksi kokonaisvaltaisin tutkimus on historian professori Alfred McCoyn saaga: The Politics of Heroin – CIA Complicity to the Global Drug Trade. Löytyy mm. Amazonista.
  Suomalainen sanalasku kertoo sen parhaiten: Rahalla saa ja hevosella pääsee. Häviäjiä ovat köyhät ja kipeät. Ja päälle päätteeksi: isosti huijatut: suomalaisita 90 % käyttää jotain huumetta. Ja silti he sanovat olevansa huumekielteisiä.
  Esimerkiksi tupakka on maailman tappavin huume, joka tappaa enemmän kuin kaikki muut huumeet, niin lailliset kuin laittomat yhteensä. Alkoholi pääsee seuraavalle sijalle.
  Ongelmana huumeongelma on yksi pienimmistä. Oikea Ongelma on laiton, miljardiluokan huumekauppa, joka on integroitunut osaksi laillista yhteiskuntaa ja maailmaa.
  anttijuhani tuominen

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s