Skandaali europarlamentissa

Presidentti Vaclav Klaus puhui 19.2. europarlamentissa naurettavuuden huipusta: komissio on hyväksynyt Bastiat’n Kynttiläntekijöiden vetoomuksen 14.11.2008. Moni meppi käveli ulos protestina Klausin kritisoitua EU:ta epädemokraattiseksi. Jälleen vallanpitäjät tukahduttavat markkinoita kriisitilaan vedoten.

”Monet teistä tietävät ranskalaisen ekonomistin Frédéric Bastiat’n ja hänen kynttiläntekijöiden vetoomuksensa – – Komissio hyväksyi todellisen, ei fiktiivisen, Bastiat’n Kynttiläntekijöiden vetoomuksen langettamalla 66 %:n tullin Kiinasta tuoduille kynttilöille.”

”En olisi ikinä uskonut, että 160 vuotta vanha essee voisi tulla todeksi, mutta niin on käynyt. Tällaisten toimien laajamittaisen toimeenpanon väistämätön seuraus Euroopassa on talouskasvun hidastuminen ellei peräti lakkaaminen. Ainoa ratkaisu on Euroopan talouden liberalisointi ja sääntelyn purkaminen.”

Norberg: sama englanniksi

FT: MEPs walk out as Czech president scorns their ’democratic deficit’
(EU:n puheenjohtajamaa Tshekin presidentti Klausin mukaan europarlamentti ei tarjoa uskottavaa oppositiota ja vieraannuttaa äänestäjät. Hänestä valtaa pitäisi siirtää takaisin jäsenvaltioihin.)

Klausin puhe 19.2.09
(”- – Meidän on avoimesti tunnustettava, että tämänhetkinen EU:n talousjärjestelmä ovat tukahdutetut markkinat, talouden keskusjohtoisuuden jatkuva vahvistaminen. Vaikka historia on selkeästi osoittanut tämän umpikujaksi, me löydämme itsemme jälleen kerran kulkemasta samaa polkua. Tästä seuraa sekä hallinnon päällepäsmäröinnin että markkinoiden spontaanisuuden rajoittamisen jatkuva lisääntyminen. Viime kuukausina tätä trendiä on entisestään vahvistanut nykyisen talous- ja finassikriisin syiden väärä tulkinta, aivan kuin se olisi vapaiden markkinoiden aiheuttama, vaikka todellisuudessa se on juuri päinvastoin – markkinoiden poliitisen manipulaation aiheuttama. On jälleen välttämätöntä muistuttaa meidän osaamme Eurooppaa kohdanneesta historiallisesta kokemuksesta ja sen opetuksista meille.”)

VS: Miten sääntelyllä luotiin finanssikriisi? Miksi roskapankkia ei pidä perustaa?

Jälleen kerran sokkidoktriini toimi: kun säännellyt pankit saivat aikaan finanssikriisin, EU-johtajien ratkaisu on säännellä riskirahastojakin.

Vallanpitäjät ovat yleensäkin käyttäneet kriisejä hyväkseen kahmiakseen itselleen lisää valtaa tukahduttamalla markkinoita:
VS: Naomi Klein – Tuhokapitalismin nousu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s