Kotimaan politiikkaa

Kokoomus, vihreät ja perussuomalaiset ovat tulevaisuuden puolueet. Vanhanen Kiinan ja Halonen Venäjän linjoilla. Vappumielenosoittajat taas poliisin kimpussa. Turvapaikanhakijat valehtelevat ikänsä. Sirkka Hämäläinen vaatii kannabista.

Kokoomus, vihreät ja perussuomalaiset – tulevaisuuden puolueet

Turun Sanomien ex-päätoimittaja Aimo Massinen toteaa kolmikon olevan selvässä kasvussa ja haukkuu nämä sekä puoluelehtien tuen: 200 euroa painettua kappaletta kohden. Hän arvelee sekä Tarja Cronbergin että Heidi Hautalan tulevan valituksi eurovaaleissa. Timo Soinin äänestäjät nostavat Sari Essayahin europarlamenttiin.

HS:n Unto Hämäläinen arvioi, että mikäli Paavo Arhinmäki valitaan Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi, ay-väki siirtyy viimein demareihin.

Suomen pankin ex-pääjohtaja: Vanhuksille kannabista kipuun

”Kyllä minä ainakin vanhainkodissa ottaisin ennemmin kipulääkettä, jolla on miellyttäviä sivuvaikutuksia”, Sirkka Hämäläinen toteaa – nainen, joka kukisti inflaation ensimmäisenä sitten Risto Rytin. Liberaalit, siinä teille presidenttiehdokas.

Kolmannes alaikäisistä turvapaikanhakijoista on valehdellut ikänsä

Suomessa toimeentulotukea saa yli 300 euroa kuussa, liki kymmenkertaisesti mm. Saksaan verrattuna. Poliisin mukaan turvapaikanhakijat yleensä avoimesti paljastavat valehdelleensa ja tulleensa rahan perässä, kun lähtö Suomesta on edessä eikä ole mitään hävittävää. <a href= http://www.uusikouvola.fi/?page_id=1033/yleinen-keskustelu/disco-rahaa-ja-10-vuoden-nuorentuminen/HS kertoi 5.5.09.

Aiheesta kertoo myös <a href= http://mediaseuranta.blogspot.com/2009/04/parikkalan-rautjarven-sanomat.htmlParikkalan-Rautjärven Sanomat. Osmo Soininvaara vaatii toimeentulotuen pudottamista takaisin pieneksi taskurahaksi, koska ylläpitokin maksetaan.

Poliisi sai pullosta ja soihdusta Helsingin mielenosoituksessa

Murrostorstai-vappumielenosoituksessa 30.4.09 mm. vaadittiin lisää liksaa ja ilmaista joukkoliikennettä sekä vastustettiin vähän kaikkea ja hieman heiteltiin poliisia pullolla ja tökittiin soihdulla (AL).

Matti Vanhanen ylistää Kiinan politiikkaa

Pääministeri Vanhasen mukaan länsimaat voisivat ottaa oppia Kiinasta: ”asetetaan selkeitä prioriteetteja ja mobilisoidaan voimavaroja niiden saavuttamiseksi.”

Evan seminaarissa Nokian johtaja Esko Aho esitti toistuvasti vastaavaa ylistystä, jolloin Sammon hallituksen puheenjohtaja, tohtori Björn Wahlroos huomautti moneen kertaan Kiinan alkeellisista ihmisoikeuksista ja ”sanoi, ettei markkinatalous menesty, jos sen rinnalla ei ole demokratiaa ja oikeusvaltiota – – komentotalouden on helppo järjestää joksikin aikaa hurjakin talouskasvu, mutta pakolla aikaansaatu liitto ei ole kestävä.” (HS 7.5.). Tulee myös huomata, että ilman markkinoita kasvu ei välttämättä suuntaudu niihin hyödykkeisiin, joita kuluttajat haluavat.

(Kiina on maailman 48. vähiten kapitalistinen maa 179 maasta. Mm. omistusoikeuden suoja on surkea ja yrittämisen vapaus heikohko, työmarkkinasääntely keskitasoa, esimerkiksi irtisanominen on kallista ja voi vaatia ennalta viranomaisten ja ammattiliiton konsultointia. Noin köyhä maa vain pystyy vähäisilläkin talouden liberalisoinneilla rikastumaan paljon äärimmäisen sosialistisen ja köyhän lähtötason vuoksi, kiinniottajan edun ansiosta.)

Halonen kiukuttelee lehdistönvapaudelle

Mitähän hyötyä on Tarja Halosen ”hyvistä suhteista Venäjään”, kun hän ei saa niillä ongelmia ratkottua vaan ennemminkin kiukuttelee Venäjän ”demokratiamallin” Suomeenkin? Venäjän presidentille ei saa esittää kiusallisia kysymyksiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s