Ilmastonmuutosta ei ole vielä peruttu

Krakkeri paljasti keskeisten ilmastonmuutostutkijoiden väärentäneen tuloksiaan systemaattisesti. Hypettäjät saivat pahasti nenilleen: kysymys on aidosti avoin, vaikka viisari ei vielä siirtynyt ilmastoskeptikoiden puolelle asti.

”Paljastunut materiaali tuskin vie pohjaa koko argumentilta”, kirjoittaa vasemmistolainen NYT, joskin pitää paljastusta vakavana.

IPCC:lle keskeisen CRU-instituutin tutkijat temppuilivat tulokset näyttävämmäksi vääntelemällä tilastoja, lisäksi data ja matlab-laskenta-algoritmit oli tarkoituksellisesti salattu, jotteivät muut voisi yrittää toistaa tutkimusta ja näin todeta tuloksia väännellyiksi.

Tiede-lehden keskustelusivuilla on kuulemma monia tohtoreitakin mukana. Eräs keskustelija totesi:
”merkittävimpien ilmastonmuutosta tutkivien laitosten johtajat sopivat keskenään vaikuttavansa siihen, että lämpötilakäyrät esitetään vasta 1400 alkaen, jotta keskiajan lämmin kausi ei ’herättäisi turhaa keskustelua’.”

”Tai se, että sovitaan siitä, että IPCC keskittyy vain vuosien 1961-1990 lämpenemiseen ja että pyritään estämään uudemman datan käyttöä mahdollisimman pitään vetoamalla toissijaisiin syihin (mm. vaatimalla 30 vuoden tilastoja satelliittimittauksiin) – niin, että yksikin keskustelijoista (prof. Jones) omien sanojensa mukaan kerkiää eläkkeelle ennen kuin laajemmalti aletaan ihmettelemään lämpenemisen pysähtymistä.”

”Tai mitenpä se, että keskustellaan miten koottua vaikuttavalta näyttävä lämpötilakäyrä tasoittamalla vanhempien tietojen epämukavat ”blimp”it pidentämällä keskiarvoistusta, pienentämällä keskiarvoistusta uusimmissa datoissa ja jättämällä kaikkein uusimmat mittaustiedot pois.”

”Kuulostaako luotettavalta tieteenteolta?”

Lisäys: vasemmistolaisen The Guardian -lehden erittäin radikaalivasemmistolainen tiedetoimittaja George Monbiot vaati Phil Jonesin eroa 23.11. muttei katsonut kokonaiskuvan ilmastonmuutoksesta muuttuneen paljonkaan paljastuksen vuoksi.

Monbiot pyysi nöyrästi anteeksi sitä, että oli luottanut tietoa väärentäneisiin ja tuhonneisiin tutkijoihin. Johan Norberg ylisti tekoa ja kysyi, milloin muut tekevät saman (Suomessa Atte Korhola on jo tehnyt saman lievästi mutta radikaalimpien ilmastouskovaisesten teot puuttuvat). Norberg muistuttaa, että tämä ei tarkoita, etteikö ilmastonmuutosta silti olisi.

2 kommenttia artikkeliin ”Ilmastonmuutosta ei ole vielä peruttu

  1. Ei siis mielestänne ole mitään syytä vielä peruuttaa ilmastonmuutoksen varjolla tehtäviä yksilönvapauden sortotoimenpiteitä ja laskun maksatusta tavallisilla ihmisillä. Onko tämä tulkittava niin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s