Batman pelastaa von Misesin kirjaston

Batman pelasti libertaaritaloustieteilijä Ludwig von Misesin kirjaston Itävallassa natseilta albumissa The Batman Chronicles #11. Robinin muistiinpanojen mukaan von Misesin autoritarismin vastaiset ajatukset olivat uhka natseille, Neuvostoliitolle ja nykyhallitusten lisääntyvälle sääntelylle. Robinin mukaan von Mises vastusti sosialismia kaikissa muodoissaan ja puolusti yksilönvapautta, sananvapautta ja ajatuksenvapautta kuten Batmankin.

Batman Chronicles on DC Comicsin kuten muutkin Batman-albumit, mutta kyseinen vuoden 1998 sarja sijoittuu vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Batman on Bruce Waynen kaltainen supersankari Baruch Wane.

Yksityisen sektorin malliesimerkki

Zach Fosterin mukaan Batman on malliesimerkki yksityisen sektorin saavutuksista, osaava yritysjohtaja ja Batmanin teknologia on yksityisen sektorin tuotantoa ja rahoitettu Batmanin omilla voitoilla eikä tukiaisilla.

Fosterin mukaan Gotham Cityn kaaos, kansankiihotus ja näytösoikeudenkäynnit muistuttavat Leninin ja jakobiinien vastaavia. Kissanainen uhkailee Batmania: ”kuinka ikinä kuvittelit voivasi elää niin vauraasti ja jättää niin vähän meille muille.” Kissanainen suosii hyökkäilyä rikkaiden kartanoihin ja heidän omaisuutensa ”vapauttamista” kunnes von Hayekin tavoin luopuu sosialismista ja asettuu Batmanin puolelle avustamiaan terroristeja vastaan.

Lisätietoja:
Batman (Liberalismi.net, viiteluetteloineen)
Mainitun Batman-sarjakuvan alku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s