Pääomatulot ovat vapaaehtoinen korvaus kaikkia hyödyttävästä uhrauksesta

Kun ihminen kiristää vyötään ja säästää osan viljasta siemenviljaksi, se tuottaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Sama koskee yleensäkin järkeviä investointeja. Siksi taloustieteilijät ovat esittäneet pääomatuloveron lakkauttamista. Se nostaisi köyhienkin elintasoa, työllisyyttä ja palkkatasoa. Kansallissosialistien puolueohjelma vaati pääomatulojen lakkauttamista. Pääomatulot ovat suostuvaisten asiakkaiden vapaaehtoisesti ja vastikkeellisesti antamia rahoja.

Jos joku sitten ei ole käyttänyt sitä siemenviljaa tai investointia itse vaan on tehnyt sen työn jälkeläistensä hyväksi, testamentin avulla, sekin on hyvä teko. Siihen hänellä on ihmisoikeus.

Äsken Suomessa kohua herätti Aamulehden kolumni: ”pääomatulot ovat ihmiskunnan itsekkäin, raukkamaisin ja häpeällisin keksintö.

Hitler sanoi senkin paremmin puolueohjelmassaan: ”tulot muusta kuin työstä on lakkautettava”, ”kuolemantuomio keinottelijoille ja koroillaeläjille”, ”kaikki yritykset on kansallistettava”, ”sotavoitot konfiskoidaan”, ”suurten yritysten voitot jaetaan, ”laajennetaan eläkkeitä”, ”maareformi”.

Vihapuhe kapitalisteja vastaan on paitsi tuomittavaa, myös haitallista kaikille, etenkin köyhille.

Jos pääomatulovero nostettaisiin korkeaksi,

  • säästäminen ja sen myötä investoinnit romahtaisivat,
  • talouskasvu loppuisi,
  • työllisyys heikkenisi,
  • palkkataso laskisi, tai kun ammattiliitot kieltäisivät sen, työllisyys romahtaisi,
  • kaikki vähänkään tuottavat pakenisivat maasta natsi-Saksan juutalaisten tavoin,
  • muiden verot pitäisi korottaa 4753 prosenttiin, jotta edes pieni osa julkista sektoria saataisiin ylläpidettyä,
  • tämän seurauksena loputkin lopettaisivat työnteon ja investoimisen, talous romahtaisi ja kaikki pakenisivat paitsi muutamat, jotka jäisivät elämään Mad Max -todellisuudessa.Jotkut eivät vain ymmärrä, että huomattava ansaitun rahan ottaminen rikkailta vahingoittaa köyhiä ja pääomatulot ovat ansaittuja siitä hyvästä, että omistaja on säästänyt ne pääomat eikä tuhlannut niitä pois tuottamasta lisää arvoa yhteiskunnalle.

Ilman säästämistä ja pääomatuloja meillä ei olisi koskaan ollutkaan mitään rakennuksia, teitä, tiedettä, rokotuksia, työkaluja. Kuolisimme kuin kärpäset aina, kun tulisi vähänkin huonompi aika, ja muulloinkin elämä olisi lyhyttä, sairasta ja kurjaa.

Minusta on kurjaa, että joillain köyhille menee Suomessa todella huonosti. Aina jollakulla menee, mutta jos työmarkkinoita vapautettaisiin ja sosiaaliturva rakennettaisiin perustulon pohjalle, paljon harvemmalla menisi. Toisaalta suhteellisesti köyhiemmekin ongelmat ovat ”first-world problems” maailman köyhien näkökulmasta, ja maailman köyhilläkin menee paremmin kuin meillä menisi, jos pääomatulot lakkautettaisiin, kuten Hitler ja muu äärivasemmisto ovat vaatineet.

Suomen verotus- ja tilintarkastuslainsäädännön johtava asiantuntija Risto Järvinen on kirjassaan esittänyt, miten yrityksen asiakkailta hankkimista tuloista menee suurin osa valtiolle ja vain muutama prosentti yrittäjille. Tämän päälle asiakkaat saavat vielä yli 100 % kuluttajan ylijäämää. Noista muutamasta prosentista on turha olla kateellinen, koska ne ovat se syy, miksi yritys on ylipäänsä perustettu tuottamaan tuo parikymmentä kertaa suurempi hyöty valtiolle, asiakkaille, työntekijöille ja muille.

Lottovoitto on kuitenkin ansiotonta, joten sille voisi säätää 100 %:n veron nykyisen verovapauden sijaan. Eiväthän kannustimet vaikuta käyttäytymiseen (lottoamiseen), vai mitä, vasemmisto?

Aiheesta lisää: Pääomatulovero (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s