Missä rasismin ja terrorismin ”kasvualusta”?

Euroopan unionin tanskalainen kehitysyhteistyökomissaari Poul Nielsen (sos.) on paljastanut, että Yhdysvaltain terrori-isku 11.9. johtui amerikkalaisten ”julmasta kapitalistisesta politiikasta” (HS 5.10.). Tämä on loogista jatkoa niille teorioille, joiden mukaan terrorismi kasvaa köyhyydestä ja yhteiskunnallisista epäkohdista. Ahmed Shah Masudin murha 9.9. lienee johtunut niinikään hänen harjoittamastaan julmasta kapitalismista, jota vastaan köyhät belgialaistoimittajat purkivat turhautumiaan.

Epäilemättä terrorismia esiintyy harvemmin lempeissä kommunistimaissa kuten Pohjois-Koreassa, Burmassa, Kuubassa ja Zimbabwessa. Julma kapitalismi lienee myös selitys sille, miksi 1970-luvulla terroristit iskivät Länsi- eikä Itä-Saksaan.

Eurooppalaisen itsetyytyväisen humanismin virallisen opin mukaan terrorismin vastainen taistelu lietsoo kostoiskuja ja kiihdyttää väkivallan kierrettä. Euroopan unionin rasismia ja muukalaisvihaa tutkiva virasto on havainnut tilanteen selvää pahenemista kolmessa maassa – Ruotsissa, Belgiassa ja Alankomaissa. Ilmeisesti terrorismin kasvualusta on lannoitettu tehokkaimmin julman kapitalistisessa Ruotsissa?

Kirjoittajasta:
Reviisori pyrkii tarkastamaan, oikaisemaan ja re-visioimaan median käsityksiä historiasta, politiikasta ja tulevaisuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s