Liikenne ja byrokraattinen arki

Äskettäin tehdyn tutkimuksen mukaan suomalainen lainsäädäntö on huonoa johtuen siitä että lainsäädännön tavoite on varmistaa hallinnon edut. Jäljempänä olevat esimerkit osoittavat saman asian.

Liikennesuunnitteluun ei mikään ulkopuolinen voi vaikuttaa – ei edes voimassa oleva lainsäädäntö. Näyttää siltä, että suunnittelijat suorastaan haluavat osoittaa kuinka runsas mielikuvitus heillä on. Tieliikenneasetus: Liikenteen ohjaamiseen voidaan käyttää liikennemerkkejä, liikennevaloja, tiemerkintöjä ja muita liikenteen ohjauslaitteita siten kuin niistä jäljempänä säädetään. LMp liikenteen ohjauslaitteista 16.3.1982/203 on määräykset liikennemerkkien sijoituksesta ajorataan nähden. Tämän lisäksi on olemassa mitat merkin sijoittamisesta jalkakäytävälle. Esimerkiksi kielletty ajosuunta -merkki sijoitetaan usein usein vasemmalle koska siellä sattuu olemaan valmiina joku tolppa. Laki kuitenkin edellyttää niiden sijoittamista ajoradan oikealle puolelle.

Nopeusrajoitusmerkit

Nopeusrajoitusta osoittavaan liikennemerkkiin voidaan liittää lisäkilpi ”Alue” jolla ilmoitetaan siirtymisestä nopeusrajoitusalueen sisällä olevalta merkillä 361 osoitetun nopeusrajoituksen alaiselta tieltä takaisin nopeusrajoitusalueelle. Helsingissä nopeusrajoitus merkissä oli lisäkilpi ”Alue”, nämä lisäkilvet vaihdettiin Yleisrajoitus-lisäkilpiin. Voidaan kysyä miksi?

Läpiajokieltomerkit

Läpiajoa kieltäviin liikennemerkkeihin on yleisesti laitettu lisäkilpi, jossa kiellon kerrotaan koskevan ajoa tietylle tielle tai kadulle. Tämä liikennemerkki edellyttää tietenkin paikallistuntemusta tai sitten autoilijan on pidettävä mukanaan kadunnimistökarttaa jos haluaa olla varma että ei aja kyseiselle tielle tai kadulle. Autoilija joka ajaa esimerkiksi Helsingistä Rovaniemelle joutuu ottamaan melkoisen nipun karttoja mukaansa jos aikoo matkan varrella poiketa katsomaan eri paikkakuntien nähtävyyksiä, sanoi liikennesuunnittelija kun tiedustelin asiaa. Tämä merkki vaatisi tieliikennelakiin maininnan että ajokortin sekä rekisteriotteen lisäksi autosta on löydyttävä koko Suomen kattava tie- ja kadunnimikartasto sekä EU:ssa koko unionin kattava kartasto.

Linja-autopysäkki

Linja-autopysäkille on muilla ajoneuvoilla pysäyttäminen ja pysäköiminen kielletty. Liikennemerkki sallii linja-auton pysäköimisen pysäkille. Muiden linja-autojen pysäyttäminen pysäkille kuitenkin vaikeutuu huomattavasti jos siinä on pysäköityjä autoja. Poliisi on ilmoittanut että ennen pysäkkiä oleva pysäköintikieltomerkki koskee myös pysäkkialuetta. Pysäköintikieltomerkki on voimassa seuraavan yleisen tien tai kadun risteykseen, tiettyihin merkkeihin tai erikseen osoitettuun pysäköintipaikkaan asti. Sen lisäksi mainitaan, että ”merkki ei koske (…) tämän asetuksen mukaan sallittua pysäyttämistä linja-auton (…) pysäkille, tämä määräys on pysäyttäminen kielletty -merkin yhteydessä. Pysäköinti kielletty -merkin kohdalla taas sanotaan, että merkin vaikutusalue on sama kuin pysähtyminen kielletty -merkissä. Edellä olevasta käy siis ilmi että pysäköiminen kielletty -merkki ei ole voimassa pysäkkialueella, kuten ei myöskään pysähtyminen kielletty.

Käytännön liikennettä Helsingissä

Autoilija ajaa lisäkilvillä varustettua kieltomerkkiä vastaan. Liikennettä valvovat poliisit pysäyttävät sekä määräävät kuulusteluun. Kuulustelussa autoilija kertoo ajaneensa vastoin kieltomerkkiä sekä ajavansa edelleen. Autoilija kertoo liikennemerkin olevan, siinä olevien lisäkilpien vuoksi täysin käsittämätön autoilijalle jolla ei ole paikallistuntemusta. Kuulustelija tarkistaa että liikennemerkki on kuulusteltavan kertomuksen mukainen. Kuulustelun päätteeksi kuulustelija pyytää anteeksi häiriötä.

Suunnittelun valvonta

Liikennesuunnittelu on vuosikymmenien ajan ollut täysin vailla minkäänlaista valvontaa, mikä on johtanut nykyiseen tilanteeseen. Miksi liikennesuunnittelussa ei käytetä järkeä? Ajajalta ei voi edellyttää paikallis- ja nimistötuntemusta. Merkkien ja lisäkilpien tulee olla yksiselitteisiä, selkeitä ja ymmärrettäviä. Nykyään niiden sijoittelussa saatetaan jopa rikkoa lakia.

Kirjoittajasta:
Kirjoittaja on liberaalien varapuheenjohtaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s