Kenia – seuraava Zimbabwe?

Kenian presidentti Daniel Arap Moin Kanu-puolue on vailla kansansuosiota mutta aikoo silti voittaa vuoden lopulla pidettävät vaalit. Työttömyys on 70 prosenttia, puolet väestöstä elää köyhyydessä ja etnisten ryhmien väliset jännitteet ovat vahvoja.

Kanun uskotaan lietsovan samanlaisia väkivaltaisuuksia ja vaaliteknisiä temppuja kuin edellisissäkin vaaleissa – ja kuin Mugabe Zimbabwen vaaleissa. Maatkin tultaneen jakamaan äänten ostamiseksi. Moilla on kuitenkin ylimääräinen valtti jota Mugabella ei ollut: pienemmät heimot suhtautuvat varauksellisesti Kikuyu-heimon Demokraattiseen puolueeseen. Niinpä Moi voi onnistua nostamaan itsenäistymistä johtaneen Jomo Kenyattan pojan Uhuru Kenyattan seuraajakseen.

Lue James Astillin artikkeli Guardianissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s