Kommunistien Attac

”Pohjois-Korean kommunistipuolueen täkäläisen veljespuolueen suuri johtaja Yrjö Hakanen on valittu Attacin johtoon”, kirjoittaa SDP:n pää-äänenkannattajan pitkäaikainen päätoimittaja Aimo Kairamo.

”Minä en kuulu mihinkään järjestöön, josta puhuessaan Hakanen käyttää muotoa ’me’ ja jossa on kaikkein pimeimpiä änkyräkommunisteja johdossa. Ilmoitan täten kirjallisesti, kuten säännöt edellyttävät, että olen eronnut Attacista. Suosittelen muille sosialidemokraateille samaa”, Kairamo jatkaa. Toisaalta eräät demariyhdistykset jopa kutsuvat Hakasta alustamaan tilaisuuksiinsa. Kunpa ennemmin kutsuisivat Pekka Siitoimen, niin totalitarismia vastustavan kansalaisen ei tarvitsisi vakavissaan huolestua.

Ken antaa pahalle pikkusormen… Moni arvostettu kansalaisjärjestö on helppojen voittojen toivossa sortunut yhteistyöhön nationalististen ja sosialististen* voimien kanssa. Kuvitellaan, että nämä totalitaristiset saataisiin silti pidettyä erossa omista hyvistä tavoitteista, mutta vähä vähältä järjestöt vaipuvat yhä syvemmälle juoksuhiekkaan. Attacin paljastettua todelliset karvansa näiden järjestöjen on aika ryhdistäytyä ja muistaa, että puhtaan asian puolesta tulee taistella puhtain asein. Parempi pieni voitto, josta voi olla ylpeä ja joka kantaa hedelmää jatkossakin, kuin suuri Pyrrhoksen voitto.

* SDP ja Vasemmistoliitto kannattavat kapitalismia ja markkinataloutta, vaikka niiden puolueohjelmista voi vielä valitettavasti löytää kosiskelevia viittauksia sosialismiin tai suunnitelmatalouteen aivan kuten Haiderin FPÖ kosiskelee kansallissosialisteja. Näitä puolueita ei siis pidä leimata sosialistisiksi sen enempää kuin FPÖ:tä natsipuolueeksi, vaikka samaa ei kaikista jäsenistä voikaan sanoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s