Vihreilla terve valtionomistajuuslinjaus

Vihreiden ryhmäpuheenvuoron eduskunnan Sonera-keskustelussa pitänyt puheenjohtaja Osmo Soininvaara ei alentunut mukaan suurpuolueiden kinasteluun vaan pohti ennakkoluulottomasti, mitä kokemuksesta voidaan oppia.

Soneran UMTS-investointia hän piti virheenä ”nykytiedon varassa” ja piti jo silloistakin investointia outona silloisen markkinareaktion perusteella – lieneekö lukenut hyvin Vapaasanan artikkelin asiasta parin viikon takaa? Hänestä Suomen päätös antaa luvat ilmaiseksi tiskin alta oli huono, joskin hän sortui pitämään taloustieteilijöiden ja intressinomistajien kiistaa asiasta ”taloustieteellisenä kiistana”.

Soininvaaran mielestä pörssiomistukset tulisi keskittää – koska omistajan on valvottava ja osattava – valtiovarainministeriöön, koska KTM:ssä sorrutaan liian helposti varomattomuuteen. Kumpikin pointti onkin varsin painava. Hän myös piti parhaana myydä sijoitukset, mikäli muuhun ei ole painavia teollisuuspoliittisia syitä – valtio on hänestäkin huono omistaja. Lisäksi valtio-omistajan on ”vaikea kilpailla tähtitieteellisiä palkkoja saavista huippuanalyytikoista”. Veronmaksajien rahoja ei tule tuhlata poliitikkojen ja virkamiesten bisnesintoiluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s