Demariministeri jäi kiinni pimeästä työvoimasta – liberaaliministeri joutui eroamaan

Ruotsin äsken eronneen sosiaalidemokraattien hallituksen oikeusministeri Thomas Bodström (sd) jäi vuonna 2000 kiinni pimeän työvoiman käytöstä. Hän puolustautui sillä, että hän ei ole elänyt koko elämäänsä ministerinuraan tähdäten.

Pääministeri Göran Persson (sd) totesi, ettei näe asiassa mitään erityistä huomautettavaa, eikä mediakaan lähtenyt ajojahtiin.

Kun nyt liberaali naisministeri jäi kiinni samasta, median voimakas ajojahti pakotti hänet eroamaan.

Demarien oikeusministeri saa rikkoa lakia muttei liberaali talousministeri?

Nuori poninhäntäinen ekonomisti, tuore valtiovarainministeri Andreas Borg jäi hänkin kiinni siitä, että oli maksanut yhdeksäsluokkalaiselle naapurintytölle käteisellä lastensa katsomisesta. Persson julisti, ettei ikinä kelpuuttaisi sellaista valtiovarainministeriä.

Saako siis oikeusministeri rikkoa lakia mieluummin kuin valtiovarainministeri?

Monet sosialistijohtajat ovat jääneet myös kiinni suoranaisesta kansalaisten rahojen varastamisestakin, esimerkiksi Perssonin perintöprinsessa Mona Sahlin, joka maksatti yksityiset menonsa veronmaksajille, tai Vasemmistopuolueen ja sittemmin Feministipuolueen puheenjohtaja Gudrun Schyman. Porvariministerit olivat vain eläneet kuten opettavat, mikä sekin on tässä tapauksessa väärin, mutta paljon vähemmän väärin.

Laillinen lastenhoito on Ruotsissa melkein mahdotonta

Johan Norbergin mukaan Ruotsissa pitää maksaa kuusi kertaa oma nettopalkkansa, jotta lastenhoitaja saisi laillisesti saman palkan. Onneksi porvarihallitus on luvannut puuttua verokiilaan rajusti.

Ruotsalaisista 40 % tunnustaa puhelinkyselyssäkin, että on OK maksaa lastenhoidosta pimeästi. Todellinen hyväksyntä lienee laajempaa. Mainituissa ministeritapauksissa oli kyse juuri lastenvahdille maksamisesta.

Ongelma on demarihallitusten veroillaan luoma. Demariministerit ovat siis siitä vastuussa ja heillä on velvollisuus noudattaa omia lakejaan, etenkin oikeusministerillä – on tehtävä niin kuin opettaa. Jos demari ei maksa veroja, hän on huijannut äänestäjiään.

Porvarit taas vastustavat tuollaisia lakeja ja haluavat keventää verokiilaa, siksi tällainen tapaus heidän kohdallaan ei ole samanlainen osoitus äänestäjien harhaanjohtamisesta – eivät he ole ennenkään kannattaneet tällaisia veroja, etenkään nyt kiinni jääneet liberaalit ministerit. Tietenkään lain vastustaminen ei riitä oikeutukseksi sen rikkomiseen, mutta suhteellisuudentajun tulisi säilyä.

Vain broilerit maksavat veroa lastenvahdeista?

Nykyinen pääministeri Fredrik Reinfeldt maksoi lastenhoitajastaan verotkin. Kun hän kysyi asiasta veroviranomaisilta, nämä neuvoivat hoitamaan sen pimeästi, se kun on veroviranomaisten mukaan tapana.

Reinfeldt kuitenkin hoiti asian laillisesti. Niin tehnevät vain määrätietoisesti poliitikon uraan tähtäävät henkilöt. Ei ole hyväksi, että vain tuollaisia henkilöitä kelpuutetaan ministereiksi, vaan useimmissa asioissa lain ja rangaistuksen pitäisi olla poliitikoille vain sama kuin muillekin.

[Lisäys 2.12.: grannar.se:n tutkimuksessa ”kansalainen” soitti verotoimistolle ilmiantaakseen naapurin maksaneen hänen tyttärelleen pimeästi lastenhoidosta. 92 % verotoimistoista kehotti soittajia olemaan piittaamatta verolaeista.]

Poliitikoiksi tarvitaan muitakin kuin broilereita

Jo nyt poliitikkojen kiinnijäämisriski on suurempi kuin muilla ja kiinnijäämisestä koituva sosiaalinen ja poliittinen haitta on suuri ylimääräinen rangaistus. Tässä tulisi säilyttää suhteellisuudentaju. Tärkeissä asioissa poliitikoilta voi vaatia enemmän kuin muilta, mutta TV-lupamaksut ja verot lapsenvahdista eivät ole kaikkein tärkeimpiä asioita kuin eräille niitä kannattaville demareille.

On tärkeää, että poliitikoiksi saadaan henkilöitä, jotka ovat pätevöityneet muualla yhteiskunnassa, eikä poliittisia broilereita, jotka vain urasuunnittelun vuoksi välttävät asioita, joista osaan suurin osa suomalaisista syyllistyy. Siksi kansan tulee kiinnittää huomionsa olennaiseen.

Vanhanen on oikeassa?

Pääministeri Matti Vanhanen kehotti ministereitään olemaan vastaamatta kyselyihin TV-lupamaksuista ja pimeästä työvoimasta. Jos kyseessä on pelkkä suositus, sitä voi jopa pitää hyväksyttävänä. Ministereiden toimintaa valvotaan muutenkin tarkemmin kuin muiden kansalaisten.

Jos joku ministeri erityisesti kannattaa TV-lupamaksua tai nykyistä korkeaa verotusta, hänen kohdallaan lehdistön harjoittaman ajojahdin asiasta voisi kuitenkin hyväksyä, koska jos hän ei tee kuten opettaa, se on äänestäjien huijaamista, ja juuri sellainen lehdistön pitääkin paljastaa. Samoin tupakkaa tai irtoseksiä vastustavan kansanedustajan polttelu tai irtosekstailu on syytä paljastaa, kun taas sallivamman edustajan vastaavat ovat yksityisasia, joka ei muille kuulu (ellei hän väitä niitä olemattomiksi vastoin totuutta).

Yksityisasioiden repostelu on hyväksyttävää silloin kun se paljastaa poliitikon valehdelleen tai johtaneen äänestäjiä harhaan.

Linkkejä:
Norberg: ÄVEN SKATTEMYNDIGHETEN TYCKER ATT SVARTJOBB ÄR OK
Norberg: SÅ KAN DET GÅ NÄR MAN INTE ÄR LIBERAL KVINNA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s