Ruotsin demarien tuleva johtaja Mona Sahlin varasti veronmaksajien rahoja kymmeniä tuhansien edestä ja teki talousrikoksia

Ruotsin demarien puheenjohtajaksi valitaan Mona Sahlin, 49, koska kaikki suositummat demarit kieltäytyivät. Suomessakin vasemmistotoimittajat yrittävät selittää, että Sahlinin aiempi pyrkimys pääministeriksi kariutui yhteen ainoaan Tobleroneen. Oikeasti hän kustansi valtion luottokortilla surutta henkilökohtaisia menojaan, lainvastaisesti. Hän mm. maksatti Ruotsin kansalla vaateshoppailunsa ja autonvuokrauksensa sekä käytti yksityisillä lomamatkoillaan korttia kymppitonnien edestä.

Sahlin jäi kiinni, ja häneltä vaadittiin rahat takaisin, mutta hän ei kuukausiin maksanut niitä eikä hän saanut mitään rangaistusta rikoksestaan. Vasta kun liberaali Expressen paljasti tapahtuneen, Mona Sahlin lopetti väärinkäytökset.

Rakastakaa verojanne, niin saan lisää vaatteita – itse jätän verotkin maksamatta

Pari liberaalia Ruotsin Kokoomuksen ministeriä erosi heti valintansa jälkeen syksyllä 2006, koska he olivat eläneet kuten opettavat: jättäneet periaatteen vuoksi TV-lupansa maksamatta (tämän kirjoittaja tosin pitää periaatetta arveluttavana joskin loogisena) tai maksaneet lapsenvahdille käteisellä ja kuiteitta.

Mona Sahlin, jonka puolue puolustaa TV-lupamaksupakkoa ja haluaa ihmisten rakastavan maailmanennätyskorkeita veroja, jätti itse lupamaksunsa maksamatta. Nyt tiedämme myös, mihin menoihin niitä maailmanennätyskorkeita veroja tarvitaan. Sahlin myös maksoi lastenhoitajansa palkan pimeästi, mikä ei estänyt häntä jatkamasta työministerinä.

Toisin kuin liberaalien, Sahlinin ei tarvinnut erota. Päinvastoin, hän oli maan varapääministeri ja varma pääministeri Ingvar Carlssonin seuraaja vuonna 1995 – kunnes Expressen paljasti Sahlinin luottokorttirötökset.

Luksusloma veronmaksajien piikkiin

Ruotsalainen vasemmistojohtoinen media valtion yleisradioyhtiötä myöten kuitenkin silitti myötäkarvaan Sahlinin ”selittelyjä” aiheesta. Pitäähän nyt meidän omaa demaria tukea. Kaikki luulivat, että kohu menee ohi seuraamuksetta, kun Sahlin ilmoitti ottavansa ”aikalisän”. Sitten Expressen paljasti, missä ”aikalisä” tapahtui: Mona Sahlin perheineen oli lentänyt veronmaksajien kustannuksella Mauritiukselle, jota silloin kutsuttiin ”maailman kalleimmaksi turistikohteeksi”, viiden tähden hotelliin. Lopulta demarien oli pakko valita toinen seuraaja, ja Göran Persson päätyi pääministeriksi yli kymmeneksi vuodeksi.

Sahlin myös jatkuvasti pysäköi autonsa laittomasti ja jätti usin parkkisakkonsa maksamatta. Päivähoitomaksujaankaan hän ei koskaan maksanut ajoissa.

Nyt hänet kuitenkin valitaan Sdp:n puheenjohtajaksi ja todennäköiseksi seuraavaksi pääministeriksi, vaikka monet demaritkin pitävät häntä ”aivan liian huolimattomana, epäluotettavana ja pinnallisena”. Sahlinin ollessa puoluesihteerinä mm. hänen alaisenaan työskennellyt Enn Kokk kertoi, miten Sahlin oli laiska lukemaan koskaan mitään raportteja ja mieluummin toimi sen mukaan, minne tuuli näytti puhaltavan, miten Sahlin oli pelottavan oikullinen, ja hän jättäytyi viime hetkessä pois luvatuista tapaamisista, mistä muut usein löivät vetoakin.

Expressenin mukaan kyseessä on historian taitavin manipulaatio, kun kaikki tämä saatiin myytyä ”yhden Tobleronen ostamisena”, ja kyse on ”vain siitä, että patriarkaatti vainoaa päteviä naisia ilman perusteita”. Vastaavia väitteitä käytettiin Schymaninkin kohdalla.

Sahlinin tytär sai sääntöjenvastaisella menettelyllä harjoittelupaikan Ruotsin Washingtonin suurlähetystöstä. Sahlin väittää, ettei hän ole harjoittanut nepotismia.

Vain peruskoulun käynyt Sahlin on kuulemma niin kielitaidotonkin, ettei hän lainkaan pärjää kansainvälisissä kokouksissa.

[Tiedot ovat suurelta osin Expressenin artikkelista.]

Gudrun Schyman – toinen rötösrouva

Vastaavia kokemuksia Ruotsissa on ollut Vasemmistopuolueen ja nyttemmin Feministipuolueen puheenjohtaja Gudrun Schymanista, joka mm. huijasi veronmaksajien rahoja itselleen ja törttöili kännissä julkisissa tilaisuuksissa. Sitten vielä tammikuussa 2003 kävi ilmi, että hän oli maksattanut valtiolla ja puolueella matkoja mm. pariisilaisen rakastajansa luokse ja silti vähentänyt ne veroissa salaten sen, ettei ollut itse maksanut matkoja. Schyman myös vaatii miesveroa miehille.

Rötösherra Göran Persson
Göran Persson (sd), pääministeri 1996-2006, joutui syytteeseen, kun hän ökykartanolleen (12,5 miljoonaa euroa) rakennuttaessaan jätti noudattamatta työnantajaa koskevia määräyksiä työympäristösuunnitelman laatimisesta. Persson puolustautuu sillä, että työnantajalta vaadittu sääntelybyrokratia on niin monimutkaista. Kukahan siitä mahtaa olla vastuussa, ellei vuodesta 1996 pääministerinä ollut Persson? Aiemmin Persson oli syyttänyt entistä oppositiojohtajaa ökyilystä, kun tämä oli ostanut puolta halvemman talon.

Ruotsin SAK:n (LO) johtokin on jäänyt kiinni useista talous- ja muista rikoksista. Lisäksi sen kampanjat Sdp:n puolesta ovat olleet kymmenen kertaa niin kalliita (per asukas) kuin George W. Bushin ”ökykampanjat”. Jopa SAK:n kampanjat Suomen Sdp:n puolesta kalpenevat tämän rinnalla.

Linkkejä:
Expressen: Nej det handlade inte bara om Toblerone…
Demariministeri jäi kiinni pimeästä työvoimasta – liberaaliministeri joutui eroamaan
Ruotsin feministipuolue hajoaa käsiin – Ayn Randin vauhdittamana
Ruotsin sosiaalidemokraattien vaalikampanja rakentui valheille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s