Tukiaiset ovat hyvä ajatus

USA maksaa tukiaisia biodieselin sekoittamiselle dieseliin. Siksi brasilialaiset, malesialaiset ja jopa eurooppalaiset biodieseltankkerit matkaavat Yhdysvaltoihin, lisäävät tankkiin tavallista dieseliä ja matkaavat (takaisin!) Eurooppaan, jossa dieselautoja on enemmän ja biodiesel saa vieläkin lisää tukiaisia. Biotukiaiset siis saavat aikaan turhia kuljetuksia ja saasteita. Näin on myös keksitty vienti Euroopasta Eurooppaan!

Paras olisi, kun (bio)dieselinpolttoa, uusiutuvia energianlähteitä tms. ei mitenkään tuettaisi vaan saastuttamisesta perittäisiin aina täysimittainen haittavero. Tämä kannustaisi käyttämään vähemmän saastuttavia energianlähteitä aina kun se on järkevää ja mieluiten olemaan kokonaan saastuttamatta – kun se ei ole kohtuuttoman kallista tai vaivalloista.

National Review: Splash and Dash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s