Björn Wahlroos: finanssikriisi on ominaisuus, ei bugi

Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos sanoo, että markkinat kehittävät nerokkaita tuotteita ja aina jotkut ottavat liikaa riskejä kunnes tulee korjausliike.

Hänestä asuntolainoja köyhille turvaavat rahoitusinstrumentit olivat hyviä mutta ne vietiin liian pitkälle. Wahlroosin mukaan Euroopan kasvuongelmat eivät johdu ”finanssikriisistä” vaan tarvitaan rakennemuutosta. Wahlroos myös muistuttaa, että Irlannin, Espanjan ja Britannian asunto- ja finanssikriisi alkoi ennen Usaa.

4 kommenttia artikkeliin ”Björn Wahlroos: finanssikriisi on ominaisuus, ei bugi

 1. Mikseivät nämä nerokkaat raharikkaat (useimmat reservin upseereja) perusta ”Kaveria ei jätetä”- yhdistystä, 100% yksityistä hyväntekojärjestöä, joka keskittyisi (ilman pakkoholhousta ja oma valinta-moralismia) kaikkein surkeimpiin tapauksiin, joita edes vasemmistolaiset valtionkirkkomme ei huoli ”asiakkaikseen”, vaan putkan lattiaa tarjotaan?

  Tykkää

  • Ei tästä maailmasta köyhiä almuilla saada pois. Ainoa toimiva lääke köyhyyteen on työ. Nyt on vain käynyt täällä pohjolassakin niin hassusti, että työ on näiden surkeimmassa asemassa olevien kannalta hinnoiteltu niin kalliiksi, ettei kenenkään kannata heitä palkata. Ay-liike ei tietysti tunnusta, että sen toimilla olisi ollut mitään osaa syrjäytyneiden luokan kasvamisessa. Työehtosopimusten yleissitovuus kun on saavutettu etu, eikä mikään työttömien asemaa kurjistava kirosana.

   Tykkää

  • Rikkaathan ovat lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen paljon enemmän kuin köyhät, kai jopa suhteessa tuloihinsa.

   He vain usein keskittyvät kohteisiin, joissa hyvää voi tuottaa tehokkaimmin, esim. kehitysmaiden malariaongelmaan tai Nalle myös mm. vapaakaupan edistämiseen, mikä poistaisi köyhyyttä maailmasta erittäin tehokkaasti.

   Suomessa hyväntekeväisyyteen lahjoittavia rikkaita kateelliset haukkuvat tekopyhiksi, joten Suomessa rikkaat eivät viitsi lahjoitella, tai jos sen tekevät, usein tekevät sen salaa.

   Kulttuurimme pitäisi saada päinvastaiseksi, ihmisten pitäisi kehua niitä, jotka lahjoittavat rahaa hyväntekeväisyyteen.

   Silloinkin olisi niitä rikkaita ja köyhiä, jotka eivät lahjoittaisi rahaa hyväntekeväisyyteen. Kaikkea ei voi saada. Kaikkia ei myöskään voi pelastaa hyvään elämään mutta osaan noista surkeimmista suomalaisistakin tapauksista voisi löytyä hyviä konsteja. Samalla hinnalla tosin pelastaisi paljon enemmän afrikkalaisia, ja afrikkalaisiakin kapitalismi auttaisi tehokkaammin kuin lahjoitukset.

   Tykkää

   • Toki toki, mutta perustivathan ko.:t taannoin jonkun kuukkelinsuojeluyhdistyksen, ja siitä väänsin tällaisen epiteetin ihmisensuojeluun.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s