Demarit ja perussuomalaiset pihalla politiikasta

Rkp, Vasemmistoliitto, Kokoomus ja Vihreät omaavat perehtyneimmät ja demarit ja perussuomalaiset politiikasta tietämättömimmät äänestäjät, kertoo oikeusministeriön tuore tutkimus. Keskustan kannattajat ovat kohtalaisen perehtyneitä ja Kristillisdemokraattien heikommin. Nukkuvat ovat kaikkein perehtymättömimpiä. Mitenkähän Liberaalit olisivat sijoittuneet? Heillä tosin on ehdokkaitakin vain Helsingissä, Jyväskylässä ja Kiimingissä.

Sdp:n (4,6) ja Vihreiden (4,5) äänestäjät olivat sijoittaneet itsensä keskimäärin vain lievästi vasemmistoon asteikolla 0-10. Erityisesti Sdp:n kannattajista moni sijoitti itsensä oikeistoon. Vastaavasti Kokoomus 7,2, RKP (6,4), Keskusta (6,2), kristilliset (6,3), Perussuomalaiset (5,4), Vasemmistoliitto (2,9). Vihreiden ja Perussuomalaisten hajonta oli suurta.

Kunnallisvaalikoneessa Vihreiden ehdokkaat olivat jopa demareitakin yksimielisemmin veronkorotusten takana. Kaikkien puolueiden ehdokkaiden valtaisa enemmistö hyväksyi HS:n kyselyssä palveluseteleiden käytön, mutta vain Liberaaleissa ja Kokoomuksessa enemmistö valitsi vaihtoehdon ”Niiden käyttöä tulee kaikin tavoin edistää kunnan palveluissa”. Pääkaupunkiseudulla tehdyssä toisessa kyselyssä äänestäjien enemmistö kannattaa palveluseteleiden lisäämistä.

US: Demarit ja naiset pihalla politiikasta
OM: 2008:6 Suomalaisten politiikkatietämys (pitkä tutkimusjulkaisu)

Yksi kommentti artikkeliin ”Demarit ja perussuomalaiset pihalla politiikasta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s