Ylen vaaliselostus

Tervetuloa seuraamaan Yleisradion uudenmallista urheiluselostusta! Näytämme aluksi Formula-kisan lähdön ja pari ensimmäistä kierrosta, kunnes saamme valmiiksi oman tutkimusennusteemme. Sen toteutumista seuraammekin sitten kisan loppuun saakka. Näin katsojamme pääsevät mahdollisimman nopeasti nauttimaan studion asiantuntijakommenteista. …

Keskustan tallipäällikkö, miten kommentoitte tilannetta nyt kun 42 % kierroksista on takana ja Keskusta yhä kasvattaa etumatkaansa kierros kierrokselta?

– Ihan hyvältä näyttää, vaikka tiedämme toki, että meillä on aina hyvä startti. Katsotaan vielä, miten kisa tästä kehittyy!

Aivan niin. Kokoomus on tunnetusti liikkeellä yhden pysähdyksen taktiikalla, joten varikkokäynnin jälkeen tilanne voi muuttua. Riittävätkö Keskustan ennakkobensat?

– Ei tiedä, ei tiedä. Joskus sitä voittaa, joskus häviää.
Kiitos kommenteista, siirrämme puheenvuoron studioon ja jatkamme sitten eteenpäin. …

Jaaha, emme nyt jääkään katsomaan ohitusta, sillä tietokoneemme on juuri saanut valmiiksi ensimmäisen tulosennusteen. Tämä siis perustuu alkukierroksilta saatuihin tietoihin ja vertailuihin edellisiin kisoihin. Aivan kohta ruutuun tulee tulosennusteemme – tuossa: Kokoomus tulee voittamaan kisan 30 metrillä! …

Sosialidemokratian tallipäällikkö, miten Te kommentoitte tulosennustetta? Sen mukaan Kokoomus voittaa, mutta Sosialidemokratia tulee toiseksi ja Keskusta jääkin kolmanneksi, kunhan varikkokäynnit ovat takana.

– Tämä on meille suuri voitto.
Mutta tehän jäätte toiseksi?
– Ei se mitään. Edellisellä radalla olimme viidenneksi viimeiset. Nyt luvassa on kuudenneksi viimeinen sija, mikä on näin perästä päin laskien kelpo tulos. Etenemme vääjäämättä.

Eikö yhtään harmita, että kilpailijanne kumminkin voittaa?
– Ei suinkaan. Tämä on meille torjuntavoitto. Huonomminkin olisi voinut käydä. Tästä on hyvä ponnistaa, ensi kerralla on riittävästi parannettavaa.

Kiitos kommenteista, palaamme studioon ja jatkamme sitten taas eteenpäin. …

Niin, nyt tulosennustetta on jälleen tarkistettu, kun 80 % kierroksista on takana. Vähän on ollut vaikeuksia saada takakaarteen kierrosnopeuksia, mutta ennustehan tarkentuu kaiken aikaa. Kokoomus on edelleenkin voittamassa, näillä näkymin jopa 200 metrin erolla. Mutta mielenkiintoista on, että tämän tulosennusteen mukaan Vihreät tulee ohittamaan Vasemmistoliiton aivan loppusuoralla. Huikea kilpailu! Katsojat tosin eivät näe varsinaisen tilanteen kehittymistä, sillä me seuraamme nyt vain tulosennustettamme. Se on kuitenkin tullut loppua kohti yhä luotettavammaksi. …

Kokoomuksen tallipäällikkö, miltä nyt tuntuu?
– Oikein hyvältä. Kuulemma kohta ollaan maaliviivalla ja Yleisradiohan on ennustanut voittoamme jo kolmen tunnin ajan, joten tässä on ehditty jo juhlimaan.

Haluatteko sanoa jotain uutta ja ihmeellistä?
– Haluan vain sanoa, että oli hieno kampanja, tiimimme teki tosi hyvää työtä ja kuskimme ovat ammattimiehiä. Kiitos kaikille!

Sepä yllättävää. Tässä olikin paljon uutta, mitä voisimme ryhtyä analysoimaan studiossa tutkijavoimin. Siirrymme siis vielä kerran studioon, jossa johtavien yliopistojen tutkijat purkavat tämän hienon kilpailun opetuksia, jonka jännittäviä käänteitä olemme saaneet seurata mainion tulosennusteemme kautta. Takaisin studioon! …

Kiitos. Täällä me tosiaan olemme jo aika pitkällä kisan jälkipuinnissa kun 98 % kierroksista on ajettu ja Kokoomuksen voitto näyttää asettuvan 350 metriin. Kuten kuulimme, kaikki tiimit ovat tehneet hyvää työtä, kenelläkään ei ole paha mieli eikä kukaan moiti autojaan. Sosialidemokratialle tämä oli jonkinlainen voitto, eikö vain, arvoisat asiantuntijat? Voimmeko toivoa Sosialidemokratialle vielä montakin tällaista voittoa? …

Tähän väliin vielä muutamia uutisotsikoita Yleisradion kielitoimistosta. Rikollisjärjestöjä tulee vastaisuudessa kutsua rikosjärjestöiksi. Päivällispöydät ovat päiväpöytiä ja vähittäiskauppa vähäkauppaa. Kunnallisvaaleista puhuminen on kielletty lupamaksullisilla kanavilla, koska se on MTV3:n kieltä. Vaaleista puhuminen on rasismia, joten kuntavaalit taipuu kuntavärittömiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s