Kreikan 240 miljardin tuet kasvattivat Kreikan velan 325 miljardista 390 miljardiin

Kreikan velka ja vastuut olivat pari vuotta sitten 325 miljardia euroa. Paljonko siitä jää jäljelle, kun he saavat 240 miljardia selkänahastamme? 390 miljardia. Tuet ovat lisänneet Suomen ja muiden auttajamaiden velkoja. Kun valtiot hoitavat valtionvelkakriisiä, se vain pahenee. Björn Wahlroosin (HS 12.2.) mukaan Kreikan auttaminen on vain Saksan keino pimittää pankkiensa surkea kunto ja välttyä näiden pääomittamiselta.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/02/19/kriisiin-uppoaa-enemman-kuin-kreikalla-oli-velkaa/201223505/170

Björn Wahlroosin mukaan Kreikan tukeminen on virhe, joka tehtiin keväällä 2010 siksi, ettei Saksan tarvitsisi myöntää pankkiensa heikkoa kuntoa. Pankit olisi pitänyt pääomittaa 30 – 40 miljardilla eurolla. Virhe maksoi euromaiden veronmaksajille satoja miljardeja. [7]
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/02/12/wahlroos-hslle-saksan-pankkijarjestelma-lapimata/201222983/12

Maiden vaihtotaseen vaje on aiheutunut työmarkkinoiden toimimattomuuden aiheuttamasta palkanmuodostuksesta ja kilpailukyvyn menetyksestä. Velkaantuminen johtuu maiden sisäisestä poliittisesta lobbauksesta. [9]

Joulukuussa 2011 HS laski, että Suomen takaus- ja lainasitoumukset velkakriisissä kasvavat yhteensä 51,6 miljardiin euroon, jos eduskunta hyväksyy EVM-sopimuksen.[10]

Sdp lupaa vakuudet ja sijoittajavastuun

Sdp väittää pitäneensä vaalilupauksensa, kun se on saanut näillä 0,88 miljardin vakuuden, vieläpä ehdoin, joiden vuoksi kaikki muut euromaat kieltäytyivät samoista vakuuksista, koska Suomi joutuu maksamaan tukensa etuajassa ja voi siksi menettää muita enemmän.

http://www.vapaasana.net/blogi/2011/10/kreikkavakuudet-ovat-tahallista-kansan-sumutusta

Sdp lupasi myös pitää huolen, että sijoittajat joutuvat vastuuseen huonoista sijoituksistaan. Sen sijaan, että Kreikan olisi annettu mennä konkurssiin, jolloin sijoittajat olisivat kärsineet virheistään, heille maksetaan isot bonukset.

50 miljardin arvoisten Kreikka-lainojen haltijoille maksettiinkin 100 miljardia euroa ja päälle vielä 93,7 miljardia euroa ”hyvityseriä”.[12] Lainojen nimellisarvo oli 200 miljardia euroa.[12] Osa sijoittajista oli ostanut noita saatavia halvalla ja tekee siis reippaasti voittoa. Päälle ovat tulleet hulppeat korot.

Veronmaksajille tulisi paljon halvemmaksi, jos Sdp ei olisi antanut lupauksia ”puolustaa veronmaksajien rahoja”. Vielä hyvin paljon halvemmaksi tulisi, jos Suomi kieltäytyisi tällaisista tukipaketeista systemaattisesti.

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2011/12/18/kreikka-vakuudet-kuin-raaputusarpa-ei-voittoa/201119223/170

Eurossa olisi paljon hyviäkin puolia, jos voisimme luottaa poliitikkojen hyvyyteen. Käytännössä emme voi, ei kannata antaa poliitikoille lisää valtaa.

EU palkitsee ikkunoiden rikkomisesta?

Nyt poliitikot puhelevat, että Kreikalle voisi antaa loput anteeksi, koska mielenosoitukset osoittavat, miten kansa on pantu tosi kireälle säästökuurille.

Viro ja Latvia tekivät ilman tukia tiukat säästökuurit, esimerkiksi Latvia leikkasi julkisen sektorin palkkoja 40 %, Kreikassa jo 20 % tuottaa vaikeuksia, ja nyt balttien talous toipuu loistavaa vauhtia, vaikka kriisi iski heihin kaikkein kovimmin. Miksi niitä rangaistaan siitä, että niiden kansalaiset eivät tungeksi kaduille rikkomaan ikkunoita ja polttamaan autoja?

Monien keynesiläisten mukaan ikkunoiden rikkominen on hieno tapa lisätä taloudellista aktiviteettia. Taloustiede on sittemmin todennut keynesiläisyyden pääpiirteittäin vääräksi verrattuna monetarismiin.

http://liberalismi.net/wiki/Euro
http://liberalismi.net/wiki/Kreikan_kriisi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s