SAK vihaa nuoria

SAK:ssa valtaa pitävät iäkkäät ay-aktiivit tukiryhmineen. He ideoivat jatkuvasti, miten heille voisi kupata lisää nuorten, naisten, palvelualojen ja syrjäytyneiden rahoja. Vuonna 2009 SAK halusi tukea varttunutta jäsenistöään vaatimalla lakia ”Nuoret ensin -potkujärjestyksestä”, niin että nuoret pitäisi irtisanoa ensimmäisinä.[1] Myös eläkejärjestelmä kuppaa nuorten rahat vanhoille, mihin SAK esittää taas pahennusehdotuksia.

”SAK: potkuja mieluummin nuorille”

Vuonna 2009 SAK halusi tukea varttunutta jäsenistöään vaatimalla lakia ”Nuoret ensin -potkujärjestyksestä”, niin että nuoret pitäisi irtisanoa ensimmäisinä.[1]

Eläkkeet vanhoille, maksut nuorille

SAK on jatkuvasti vastustanut eläkeiän korottamista, jotta sen ydinkaarti pääsisi pian elämään nuorten rahoilla. Tämän seurauksena tulevaisuudessa nuorten eläkeikiä ja eläkemaksuja joudutaan nostamaan sitäkin enemmän.

Vuonna 2012 SAK ehdotti, että eläkkeiden tason pohjana ei olisi palkkataso vaan palkat+eläkemaksut. Nyt maksut hieman vähenisivät mutta vuonna 2050 ne olisivat jo pari prosenttia korkeampia. EK:n eläkeneuvottelutyöryhmän Antti Tanskasen mukaan nuoret kärsisivät uudistuksessa. [2]

Saatuaan toistuvasti sapiskaa nuorten työntekijöiden kurittamisesta SAK siis yrittää vaihteeksi kupata niiden rahoja, jotka ovat vasta lapsia.

Työväestö vastustaa vasemmistoa

Työväestönä itseään pitävistä kannattaa vasemmistopuolueita enää kolmannes, ja kannatus on laskussa[4][5].

Kuulemma jopa SAK:n omienkin, salassa pidettyjen tutkimusten mukaan viimeksi SAK:n jäsenkunnan enemmistö on kannattanut vasemmistoa joskus viime vuosituhannella. Hierarkkisen valintatavan, suosimisen ja uhkailun ansiosta silti vasemmisto pitää valtaa järjestössä. Sdp ja Vasemmistoliitto ovat väitteiden mukaan pelotelleet muiden puolueiden edustajia edes asettumasta ehdolle.

SAK, Sdp ja perusturvan vastustaminen

Sdp:n kansanedustaja Valto Koski erehtyi tekemään aloitteen perusturvan nostamisesta 120 eurolla kuukaudessa. YLE:n A-zoom-ohjelman (27.11.09) kertoessa aiheesta nousi kohu, jonka mukaan kansanedustaja Eero Heinäluoma ja SAK suuttuivat esityksestä ja Heinäluoma painosti yksitellen esityksen allekirjoittajat vetämään nimensä pois ja lopulta Kosken perumaan koko esityksen.[3]

Syy on siinä, että SAK tunnetusti haluaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan olevan paljon korkeampi kuin perusturvan, jotta ihmiset maksaisivat SAK:n pomoille jäsenmaksuja (kaikki eivät tiedä, että liittymällä ”Loimaan kassaan” kuka tahansa saa täyden ansiosidonnaisen turvan muutamalla kympillä). SAK ilmaisee tämän: ”Työttömiä ei pidä asettaa vastakkain”.

SAK rahoittaa omia kansanedustajia sadoillatuhansilla euroilla varmistaakseen, että sillä on kummisetiä painostamassa itsenäisesti ajattelevat kansanedustajat takaisin ruotuun.

Aiempi hallitus on yrittänyt nostaa perusturvaa (nostamatta samalla ansiosidonnaista), mutta SAK uhkaili yleislakolla, jolloin nosto jäi tekemättä.

Vihaako SAK nuoria?

Ei. SAK pyrkii tietysti houkuttelemaan nuoria mukaan toimintaansa ja polttaa rahaakin tämän eteen. Tämä antaa sille lisää valtaa riistää nuorten rahoja vanhoille aina tilaisuuden tullen. SAK saattaa jopa vaatia nuorille lisää palkkaa saadakseen pidettyä nuoret työttöminä, poissa kilpailemasta iäkkäämpien työpaikoista.

Lisätietoja viitteineen
SAK (Liberalismi.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s