Image kuvaa Liberaalimafiaa

”Jyri Tiimonen kuvailee libertaareja hauskasti: niin oikealla kuin voi olla taloudessa ja niin vasemmalla kuin voi olla seksissä.” Imagen artikkeli myös mainitsee mukana olevat sosiaaliliberaalit, jotka kannattavat valtiota heikompiosaisten tueksi, mutta unohtaa sitten heidät. Liberaalimafia toimii nyt myös Hämeenlinnassa.

”Liberaaleja on montaa sorttia. Vasemmalla ovat sosiaaliliberaalit, joiden mukaan valtiota tarvitaan turvaamaan mahdollisuuksien tasa-arvo ja korjaamaan markkinoiden vääristymiä, jotta kilpailu olisi aidosti vapaata. Oikealla ovat libertaarit, jotka kannattavat julkisen vallan minimointia tai jopa lakkauttamista: ihmisellä on vapaus tehdä mitä vain valtion sitä estämättä, edellyttäen, että ei vahingoita muita.”

”Paikalla on parikymmentä liberaalia, enimmäkseen kaksi–kolmekymppisia. Naisia on kolme. ”

Riikka Raiski, 25 antaa ymmärtää, että hän irtisanoutui valtion virasta koettuaan valtiolle työskentelemisen moraalittomaksi ja siirtyi tekemään ”rehellistä työtä”, siis rahoitusalalle.

”Vanha oikeisto ja yrityselämä ovat itse asiassa varsin kaukana liberaaleista ajatuksista. Elinkeinoelämä nauttii monenlaisista verotuista, siirtymäajoista ja valtion erityiskohteluista.”

”Päivänpolitiikan sijaan liberaaleja kiehtoo filosofointi, illanvietoissa puhutaan ­Rousseausta ja Voltairesta. Samat argumentit kollektivismin ja yksilönvapauden puolesta toistuvat vuosisadasta toiseen.”

”Taru sormusten herrasta -kirjassa kaikki kansat tavoittelivat valtasormusta käyttääkseen sitä; tehdäkseen sillä joko hyvää tai pahaa. Liberaalit ovat ainoa porukka, joka haluaa tuhota sormuksen.”

”USA ei todellakaan ole unelmavaltio. Yhdysvaltain hallinto pitää yllä käsittämätöntä byrokratiaa, markkinavääristymiä, erikoissääntöjä ja protektionismia, joiden isoin hyötyjä ovat usein kavereiden firmat”, sanoo Taneli Tikka, joka 20 vuotta sitten oli tarkkailuluokalle joutunut skeittariteini, nyt menestyvä yrittäjä.

Artikkeli kutsuu Ayn Randia libertarismin äidiksi. Ilmaus on aika harhaanjohtava. Monet libertaarit ja muut liberaalit lähinnä hymähtävät Randille. Monen mielestä Rand oli liian yksisilmäinen mutta sentään popularisoineen ansiokkaasti myös eräitä tärkeitä asioita aikana, jona ”älymystö” oli nykyistäkin pahemmin sosialismin lumoissa.

Linkkejä
Nuoret radikaalit (Image 10/2012, Taneli Heikka ja Riku Siivonen. Sitaatit ovat tästä artikkelista.)
Kumman valitsisit, arvo- vai talousliberalismin? (Vapaasana.net): artikkeli kuvaa Liberaalimafian ja linkittää siihen
Liberaalimafia ”on liberaalien keskustelukerho, joka kokoontuu joka torstai klo 18, vuorotellen Helsingissä (parilliset viikot) ja Turussa. Oman paikkakuntasi mafian voit perustaa itse.” Näin kertoi tuo Vapaasana.netin artikkeli. Nyt on myös Hämeenlinnan liberaalimafia.
Liberaalimafia (Facebook)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s