Tiina Rosenberg – Taideyliopiston rehtori on marxilainen plagioiva heteronvihaaja?

Taideyliopiston tuoreen rehtorin Tiina Rosenbergin mielestä feminismin pitää olla sosialistista ja valtion pitää tarjota kaikille suuret perheasunnot ilmaiseksi, jotta rahaa jäisi enemmän lomamatkoihin. Hänen sanotaan kutsuneen heterofeministejä sukupuolenpettureiksi ja vainonneen ja ahdistaneen näitä pois FI-puolueesta. ”Fucking rasist!” Rosenberg huusi kollegalleen, kun tällä oli vaikeuksia lausua nimeä Devrim Mavi. Lauluryhmän esiintyessä tohtoripromootiossa Rosenberg huusi: ”Fuck you, fuck you, fuck you!” ja ryntäsi ulos. ”Kuollut moderaatti on hyvä moderaatti”. Professuuri tuli plagioidulla kirjalla. Plagiointikohun myötä Rosenborg erosi FI:n hallituksesta.

Rosenberg saapui alkuvuonna 2013 Ruotsista, jossa hän oli sukupuolentutkimuksen professorina osittain plagioidun kirjan ansiosta.

Sosialismi

Rosenbergin mielestä feministisen politiikan ei pidä olla naisten välistä universaalia sisaruutta vaan rakentua ideologiselle sosialismille.

Helsinkiläissyntyinen Rosenberg opiskeli Tukholman yliopistossa teatteria, elokuvaa ja kirjallisuutta sekä saksaa Karl-Marx-yliopistossa Itä-Saksassa.

Suuret asunnot ilmaiseksi, niin rahaa säästyy

Rosenbergin vaati 8.3.2013 STTK:n paneelissa, että valtion pitää tarjota kaikille suuret perheasunnot ilmaiseksi. Tällöin ihmisille muka jäisi enemmän rahaa lomamatkoihin, lastenhoitoon ja tasa-arvoon ja päästäisiin pois kilpailusysteemistä, jossa ihmisten pitää itse päättää asumisestaan. Oikeastihan ilmaisten asuntojen rahoittaminen vaatisi sosiaaliturvan rajua leikkaamista.

Plagiointi ja akateemisuus

Professori emerita Ingeborg Nordin Hennel osoitti vuonna 2000, että Rosenberg oli kopioinut teokseensa ”Byxbegär” sanatarkasti kahden muun tutkijan tekstiä tätä kertomatta. Hennel huomautti myös siitä, kun Rosenberg ei myöhemmin edes korjannut asiaa kirjansa seuraavassa painoksessa. Hennelin mukaan Rosenberg näin tekee epäselväksi, mikä osa työstä on hänen omaansa. Valtiotieteilijä Johan Tralau sanoi, että opiskelija olisi hylätty tällaisesta plagioinnista mutta Rosenberg palkittiin professuurilla. Tralaun mukaan yliopistossa sukupuolipolitiikka on ohittanut akateemisuuden vaatimukset.

Toinen kirja oli mainittu teoksessa mutta Tralaun mukaan niin, että lukija ei ymmärrä huomattavan katkelman olevan suoraan toisesta kirjasta, ja Tralau osoitti myös muita vastaavia Rosenbergin tekstejä. Samassa kuussa Rosenberg luopui FI:n puoluehallituksesta.

FI-puolue

Feministiskt Initiativ (FI) -puolue perustettiin 4.4.2005, mutta se epäonnistui täysin.

Syyskuussa 2005 puolueen johtohahmoihin kuulunut perustaja Susanne Linde, alun perin puoluejohtaja Gudrun Schymanin (vas) suuri ihailija, sanoi Rosenbergin hyökänneen häntä vastaan ja sanoneen: ”Kuollut moderaatti on hyvä moderaatti” viitaten Linden aiemman Liberaalin kansanpuolueen olleen Moderaterna-puolueen (”maltilliset”) liittolainen.

Linden mukaan Rosenberg on syyttänyt häntä heteroseksuaalisuudesta juuri niin kuin hän väittää homoseksuaaleja syytettävän. Linde sanoi Rosenbergin kiusanneen puolueen heteroseksuaaleja niin, että he menettivät yöunensa. Toinen perustajajäsen, kirjallisuuden professori Ebba Witt-Brattström on esittänyt samantapaista kritiikkiä. Viikkoa myöhemmin Linde palasi puolueeseen ja sanoi, että vaikka Rosenberg räjähtelee, hän osaa myös pyytää anteeksi.

Kuusituntista työpäivää vaatinut Witt-Brattström syytti puolueen joutuneen liian kauas vasemmalle. Göteborgs-Postenin mukaan Rosenbergin syytetään vainoavan, ahdistavan ja sortavan kuten puolue syyttää patriarkaatin toimivan. Linde siirtyi lopulta ympäristöpuolueeseen harkittuaan ensin vasemmistopuoluetta ja sosiaalidemokraatteja.

Monilla FI-puolueen jäsenillä oli vaikeuksia Rosenbergin kanssa.

22 % äänestäjistä sanoi joulukuussa 2004 voivansa äänestää feminististä puoluetta, mutta syyskuussa 2005 FI-puolueen kannatus oli 0,5 %.

”Miesten kanssa makaavat naiset ovat sukupuolenpettureita”?

Väitteiden mukaan Rosenberg itketti Lindeä ja pilkkasi tämän älyä sekä kutsui Witt-Brattströmiä ”heteroseksuaaliseksi porvariseukoksi”. Witt-Brattströmin mukaan filmille on tallentunut, kun Rosenberg sanoi miesten kanssa makaavien naisten olevan sukupuolenpettureita, mutta Rosenberg kiistää sanoneensa tai tarkoittaneensa niin.

”Fucking racist”

Hieman aiemmin Rosenberg huusi kollegalleen ”fucking racist”, kun tällä oli vaikeuksia lausua Devrim Mavin nimeä.

”Fuck you, fuck you, fuck you!”

Ruotsissa Rosenberg joutui moneen kohuun. Esimerkiksi vuonna 2008 lauluryhmän esiintyessä Lundin yliopiston tohtoripromootiossa Rosenberg säntäsi lavalle, huusi muusikoille: ”Fuck you, fuck you, fuck you!” ja ryntäsi ulos tilaisuudesta. Tätä ennen Rosenberg oli huutanut laulajille: ”Kuinka te uskallatte?” ja syyttänyt heitä vasemmistoliikkeen polkemisesta, vaikka ryhmä sanoi olevansa epäpoliittinen ja kunnioittavansa Rosenbergia suuresti. Laulaja yritti sitä ennen sanoa Rosenbergille, että jos tämä kuuntelisi sanoja, niistä huomaisi, että ne eivät ole loukkaavia.

Esimerkiksi ryhmän Kansan oikeudet” -laulussa vaaditaan kansalle mm. tarpeeksi ruokaa, asunto, stereot, lunta jouluna ja Gucci-kengät. Kuten yllä kerrotaan, vielä nykyäänkin (2013) Rosenberg vaatii kaikille suuria asuntoja ilmaiseksi, jotta rahaa jäisi enemmän lomamatkoihin ja muuhun.

Lisätietoja
Tiina Rosenberg (Liberalismi.net, lähes kaikki artikkelin faktat viitteineen)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s