Tiina Rosenberg sai potkut

Kun Rosenbergin tekemästä perustuslain vastaisesta professorinimityksestä oli kohuttu alle viikko, taideyliopisto ilmoitti Rosenbergin jättävän tehtävänsä välittömästi. Jos Rosenberg olisi itse päättänyt erota, hän luultavasti olisi haukkunut Suomen, yliopiston ja apulaisoikeusasiamiehen. Rosenbergin kerrotaan ahdistaneen ja vainonneen heterofeministejä. Hän vastustaa maailman naisten sisaruutta ja vaatii sellaisen feminismin tilalle marxismia. Professuurinsa hän sai plagioidulla kirjalla. Radiokeskusteluissa hän kiusasi professori Janne Saarikiven pahasti ahdistuneeksi ja Oras Tynkkystä muka natsihenkisenä, koska tämä yritti kuunnella kaikkia.

Marxilainen Rosenberg valittiin Taideyliopiston rehtoriksi viisivuotiskaudeksi 2013-2018. Vuonna 2014 Rosenberg nimitti Kristiina Ilmosen kansanmusiikin professoriksi. Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja totesi valinnan yliopistolain ja jopa perustuslain vastaiseksi, ja moitti päätöstä. Professorilta edellytettiin tohtorin tutkintoa, mutta Ilmosella ei ollut sitä. Kansainväliset asiantuntijat, rekrytointitoimikunta ja Sibelius-Akatemian akateeminen neuvosto kaikki suosittelivat hänen sijastaan tehtävää jo hoitanutta Hannu Sahaa.

Rosenberg kiisti lain rikkomisen ja vastasi, että tarkoitus oli uudistaa kansanmusiikkia ja suositukset olivat vain suosituksia. Seuraavalla viikolla (1.6.2015) yliopisto ilmoitti Rosenbergin jäävän pois tehtävästä välittömästi. Hallituksen puheenjohtajan mukaan Rosenberg ei saanut potkuja vaan tehtävän päättymisestä sovittiin yhdessä.
Ilmosen valintaa arvosteltiin Kansan Uutisissakin.

Ilkeily ja erimielisten vaientaminen

Henry Laasasen mukaan Rosenberg saa jopa Atlas Saarikosken vaikuttamaan loogiselta. Laasanen toivoo Rosenberg pääsevän mahdollisimman usein esiin suomalaisessa mediassa.

Professori Janne Saarikivi kirjoittaa radiokeskustelunsa Rosenbergin kanssa olleen erittäin epämiellyttävä kokemus, joka teki hänestä äärimmäisen ahdistuneen. Koska Saarikivi tullessaan paikalle ei pahoitellut Timo Soinin katolisuutta eikä pitänyt Jussi Halla-ahoa fasistina, Rosenberg väitti epäuskottavaksi, että Saarikivi olisi yliopistossa töissä, ja sanoi “että hän ei halua keskustella kanssani mistään. Hän on kuulemma Suomessa saanut nähdä aivan liikaa näitä persuja ja muita suomalaisen mieskulttuurin surkimuksia, joiden kanssa hän ei lainkaan halua keskustella, ja joihin ei ole syytä käyttää mitään aikaa. Studiossa oli hyvin tunkkainen ja ahdistava tunnelma.” “Minulle oltiin ilkeitä – mielestäni ilman, että olisin antanut siihen aihetta – ja minut haluttiin tuomita ennakkoluulojen ja mututuntuman, varmaan ulkonäön, pukeutumisen, sukupuolen tai oletetun puoluekannan perusteella. Se oli ikävä, nöyryyttävä, paskamainen kokemus. Ja tuomitsija oli henkilö, jonka asemassa se on erityisen vastenmielistä, mikä tekee asiasta ns. ”yleisen” kysymyksen. Tällaista ei yksinkertaisesti saa tapahtua, kun on kyse korkeasta virkamiehestä. Kuten tuolla kirjoitin, minulle on aikaisemmin käynyt samoin Venäjällä. Olen ollut siinä uskossa, että meillä on parempi virkamieskunta ja parempi hallinto sekä empaattisempi yhteiskunta. Ei ole näköjään. Henkilö, joka paasaa suvaitsevaisuutta, osoittautuu itse äärisuvaitsemattomaksi.”

Radiokeskustelussa Oras Tynkkynen: ”Mun ko­ke­mus näis­tä kai­kis­ta vuo­sis­ta on, et­tä ei löy­dy sel­lais­ta ih­mis­tä, jon­ka kans­sa ei voi­si jon­kin sor­tin kes­kus­te­lu­yh­teyt­tä saa­da ai­kaan.” “Mä itse tuun hyvin toimeen sellaisten henkilöiden kanssa, kuten James Hirvisaari, Olli Immonen, Jussi Halla-aho tai Juho Eerola…”
Rosenberg: “Jos sä suomalaisena vihreänä oikeesti käytät aikaa henkilöihin, kuten Hirvisaareen tai Halla-ahoon – – Halla-ahohan on siis hyvin koulutettu fasisti, hän vastajihadisti ja hän on ollut saman tyyppisissä organisaatioissa kuin Anders Behring Breivik – – Mä olen tosta kommentista niin järkyttynyt, että mä ajattelen – What I am doing here! – – Tän keskustelun aikana kävi todella selväksi, miksi mä en koskaan voisi olla Vihreissä. – – Tää on toinen keskustelu tällä viikolla, kun mä just näitä miehiä puolustetaan – yksi mies on puolustamassa näitä miehiä. Täähän on Suomelle todella pelottavia uutisia. Jos tällä linjalla ollaan, että me pidetään näitä harmittomia fasistipoikia ja jotenkin pykätään niille sitä itsetuntoa, jota noita hiljaisilla pojilla ei ole. Hiljaisuudessaan ja syrjäytyneisyydessään nämä miehet tuottavat Suomelle sitä uusfasismia.”

Lisää aiheesta

”Miesten kanssa makaavat naiset ovat sukupuolenpettureita”, valtion pitää tarjota kaikille suuret perheasunnot ilmaiseksi, jotta rahaa jäisi enemmän lomamatkoihin, ”Fuck you, fuck you, fuck you!” ja muita Rosenbergin rakentavia puheenvuoroja: Tiina Rosenberg – Taideyliopiston rehtori on marxilainen plagioiva heteronvihaaja?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s