Peter Saramo – Suomi-Venäjä-seuran Putinin trolli

SVS:n Peter Saramo levittää Putinin propagandaa suuren valiokunnan valiokuntaneuvoksen arvovallalla. ”Venäjän trolliarmeija” -Facebook-ryhmässäkin hän on aktiivinen keskustelija ja ryhmän valheiden levittäjä. Kun Ylen toimittaja Jessica Aro keräsi trollikokemuksia, Saramo sanoi tämän olevan häpeäksi Ylelle ja ”ammattikunnalleen”. Sputnik-sivustoa Saramo väitti luotettavaksi, joskin nykyään katuu tätä.

Filosofiklubi-kirjoituksessaan Saramo esittää historioitsija Jussi Jalosen mukaan kummallisia väitteitä. Esimerkiksi Saramo väittää Itä-Ukrainan separatistien toiminnan kohdistuneen vain sotilaskohteisiin, vaikka nämä ottivat panttivangeiksi ETYJ:n tarkkailijoita ja Punaisen ristin työntekijöitä.

Saramo on Suomi-Venäjä-seuran Etelä-Suomen piirin varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen taustavaikuttaja.

Trollaamista eduskunnan arvovallalla

Saramon ”eduskunnan suuren valiokunnan sihteerin” kirjoitukset leviävät laajalti Somessa muiden trollien ja seuraajien levittäminä. Kun tohtori Saara Jantunen sanoi, että kansalaiskeskustelua saa jatkaa, vaikka sitä yritettäisiin vaientaa, Saramo pilkkasi Jantusta trolliryhmässä ja vähätteli tätä tämän iän vuoksi sekä kirjoitti, ettei eduskunta tue tällaista. Suuren valiokunnan puheenjohtaja huolestui asiasta ja korosti, että myös puolustusvoimien henkilökunnalle kuuluu sananvapaus.

Muutkin trollit yrittävät vaientaa Jantusen aloittamalla valheellisen herjauskampanjan aina, kun tämä esiintyy julkisuudessa. Jantuselle myös lähetetään viestejä, joissa toivotaan hänen raiskaustaan.

Lisätietoja ja lähdeluettelo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s