Jeremy Corbyn – Putinin, Chávezin ja terroristien tukija

Ukrainan kriisissä Corbyn piti Yhdysvaltoja syyllisenä ja Venäjää provokaation uhrina. Edward Lucasin mukaan Corbynin ”anti-imperialismi” ei ulotu Ukrainaan. Harkovan ihmisoikeusryhmä arvosteli Corbyniä ihmisoikeuksien halventamisesta.
Corbyn on Venezuela-aktivisti ja kutsuu myös Hamasin ja Hizbollahin edustajia ystäviksi. Hän kannattaa korkeita veroja ja menoja, rautateiden ja sähköntuotannon kansallistamista sekä hiilikaivosten avaamista uudelleen. Corbyn on pitkään tukenut Sinn Féiniä, joka on vasemmistoterroristijärjestö IRA:n poliittinen siipi. Häntä on työväenpuolueessakin arvosteltu tästä ja yhteistyöstä IRA:n ex-jäsenten kanssa.

Parhaillaan EU:nkin terroristijärjestöksi listaama Hizbollahin armeija lahtaa Syyrian kansaa diktaattori Bašar al-Assadin tukena ja on liitossa Latinalaisen Amerikan huumekartellien kanssa.

Corbyn sanoo olevansa sosialisti ja kannattavansa radikaalia talouspolitiikkaa. Mediassa Corbyniä pidetään äärivasemmistolaisena. Corbynin aktivistivanhemmat tapasivat Espanjan sisällissodassa.

Britannian työväenpuolueen puheenjohtajaksi

Jeremy Corbyn valittiin työväenpuolueen puheenjohtajaksi syyskuussa 2015. Hän on toiminut vuodesta 1983 puolueen vasemmistosiiven kansanedustajana.

Puheenjohtajakisaan Corbynillä ei ollut sääntöjen vaatimaa kannatusta. Siksi eräät kansanedustajat sopivat tukevansa häntä, jotta saataisiin useamman ehdokkaan vaalit. Koska muut ehdokkaat olivat keskenään samanlaisia, erottuvan Corbynin kannatus alkoi yllättäen kasvaa. Kilpailevienkin puolueiden kannattajia rekisteröityi äänestämään ”kommunisti” Corbyniä työväenpuolueen vahingoksi. Vasemmistolaisessa The Guardianissa toimittaja Mary Dejevsky arvioi, että Corbynin valinta tekisi keskustan liberaalidemokraateille tilaa.

Lähdeluettelo ja lisätietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s