15 sote-aluetta tarkoittaa 7 Kepu-landiaa

Ylen mukaan 15 sotealueesta 7 tulee keskustajohtoisiksi. THL:n ja muiden suosittelemilla 5 tai 12 alueella valta olisi jakautunut tasaisemmin ja pienetkin puolueet olisivat tulleet edustetuiksi, suurimpienkin saadessa vähäisemmän yliedustuksen. Hesarin mukaan valtapeli ratkaisi ohi tehokkuuden. Toisaalta kansalainen saa itse valita palvelunsa julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin tuottajalta Ruotsin malliin.

Hallituksen kohtalo oli vaakalaudalla, kun keskusta halusi 18 ja kokoomus enintään 12 sote-aluetta, mutta 7.11. kompromissiksi tuli 15 sote-aluetta ja 18 itsehallintoaluetta, joista kunnallisvaalituloksen perusteella 9 päätyisi keskustavaltaisiksi. Suurilla alueilla mikään puolue ei olisi saanut kovin vahvaa asemaa.

Sote-kartta (Ylen valtalaskelmat)
Lähdeviitteet ja lisätietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s