Terrorismi ei toimi

Valtiotieteilijä Audrey Cronin tutki 457 terroristiryhmää, jotka ovat toimineet vuoden 1968 jälkeen. Yksikään niistä ei onnistunut valtaamaan valtiota ja 94 % ei saavuttanut yhtäkään tavoitettaan. Tyypillisesti järjestö pysyi hengissä vain 8 vuotta, mm. koska järjestöjen hyökkäykset siviilejä vastaan käänsivät väestön heitä vastaan. Aiemmin terroria oli luultu toimivaksi keinoksi, koska se näytti toimivan siirtomaissa, mutta siirtomaavaltoja vastaan toimivat lähes kaikki kampanjat, väkivallattomatkin.

Johan Norbergin mukaan terrorismi toimii vain silloin kuin uhrit ylireagoivat, lakkauttavat kansalaisvapaudet ja syyttävät terroristien sijaan koko ihmisryhmää. Tämä ajaa yhä suuremman osan ryhmästä tukemaan terroristeja ja yhä useamman liittymään heihin.

Linkkejä

Contrary to popular belief, terror is a very inefficient way of accomplishing ideological goals (Johan Norbergin kirjasta Progress, artikkelin lähde)
Terrorismi (Liberalismi.net, mm. ”Vuosina 2007-2009 Euroopan terrori-iskuista 0,4 % oli muslimien. Loput olivat lähinnä separatistis-vasemmistolaisten ja vasemmistolaista. USA:ssa 1980-2005 terrori-iskuista 6 % oli muslimien. [1]Vuosina 2007-2010 äärivasemmiston ja anarkistien iskut ovat lisääntyneet ja rajuuntuneet Euroopassa.[2]” Tuon jälkeen kuitenkin muslimien osuus Euroopassa on kasvanut.)
Terrorismi (aiheen jutut Vapaasana.netissä)
Marxilaiset terroristijärjestöt – IRA, ETA, PLO, … (Euroopan entiset mahtiterroristit) (Vapaasana.net)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s