Terrorijahti USA:lle vain sodan syy

Talvella tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta siitä kun Georgian ex-neuvostotasavalta, itsenäisyytensä demokratian tietä saavuttanut ja omillaan toimeen tullut maa, palautettiin suurvaltojen yhteistyöllä vihatun kommunistijohtajansa Eduard Shevardnadzen diktatuurin alle ja neuvostoaikaisen eliitin, nomenklaturan, riistettäväksi.

Yhdysvallat ruorissa

Tänään tosiasiallinen valta Georgiassa on amerikkalaisilla, jotka kaikkioikeuttavan ”terrorismin vastaisen sotansa” nimissä ovat ulottaneet lonkeronsa entisen Neuvostoliitonkin alueelle. Georgiaan virtaa nyt USA:n aseita ja ”kouluttajia”, tekosyynään ”Pankisin solassa oleilevat al-Qaidan taistelijat”. Todellisuudessa Pankisin solassa ei ole arabi- tai muitakaan terroristeja sen enempää kuin Afganistanissa oli tsetseenitaistelijoita.

Terroristeja kylässä?

Ei ole mikään ihme, ettei todellista näyttöä moisesta kummallisuudesta ole tuotu julki. Jo oletus talibanien piileskelystä georgialaisessa kyläpahasessa on absurdi. Kyseessä on jälleen kerran tarkoin medialle suunniteltu valhe, joka levitettiin kansainvälisen lehdistön kautta ympäri maailman, ja jonka avulla USA:n joukot saatiin jälleen kerran kyselyittä maahan, jossa niillä ei ole todellisuudessa mitään järjellistä tekemistä.

Zviadistit enemmistö

Georgian kansan enemmistö, jolle sotilasjuntta aikoinaan antoi pilkkanimen ”zviadistit”, ei vieläkään suostu tukemaan Shevardnadzea, vaan mielivät vallan palauttamista aiemmalle haltijalleen. Neuvostotapaan maan potentiaaliset oppositiojohtajat ovat kuitenkin edelleen joko vankiloissa tai maanpaossa. Maan pääministeri muun muassa on Suomessa. Shevardnadzea pönkittävälle USA:lle Georgian kansan mielipide ei merkitse mitään.

Hätkähdyttävin osoitus tästä kaikesta lienee Yhdysvaltain ulkoministeriön luettelo maailman vaarallisimmista terroristijärjestöistä: sieltä löytyvät tänään talibanien ja Al-Fatahien jatkona myös zviadistit. Georgian kansa, toisin sanoen.

Kirjoittajasta:
Kirjoittaja on Suomi-Georgia -yhdistyksen puheenjohtaja ja Suomalais-Kaukasialaisen yhdistyksen varapuheenjohtaja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s